Pelastuslaitokset 20.1.2021

Varsinais-Suomen pelastuslaitos siirtyy nyt myös yhtenäisiin yksikkötunnuksiin

Ensimmäiset hälytysajoneuvot on varustettu uusilla yksikkötunnuksilla.

Ensimmäiset hälytysajoneuvot on varustettu uusilla yksikkötunnuksilla.

Viimeinenkin pelastuslaitoksista ottaa käyttöön uudet tunnukset, kun Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pelastusajoneuvojen ja alusten yksikkökohtaiset kutsutunnukset muuttuvat kevään 2021 aikana. Muutos on käytössä 1.6.2021 mennessä.

Päivitystyö tehdään porrastetusti alkaen pelastuslaitoksen johtoajoneuvoista. Esimerkiksi Turun keskuspaloaseman yksiköt T11 ja T13 ovat jatkossa tunnuksiltaan RVS101 ja RVS103. Muutostyöt ovat alkaneen tällä viikolla. Päivitetyt kutsutunnukset noudattelevat valtakunnallista ohjeistusta.

”Päätimme siirtyä nyt uusiin tunnuksiin, koska yhtenäiseen hätäkeskustietojärjestelmään tarvitaan yhdenmukaiset yksikkötunnukset. Verkottuneessa hätäkeskusjärjestelmässä hälytys voi tulla mistä hätäkeskuksesta tahansa ja silloin on tarpeen olla yhtenäiset kutsutunnukset”, sanoo pelastuspäällikkö Juha Virto.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos työllistää 550 henkeä ja lähes 3000 sopimuspalokuntalaista. Pelastuslaitoksella tehdään vuosittain yli 50000 pelastustoiminnan, ensihoidon ja riskienhallinnan tehtävää.

Teksti: Esa Aalto
Kuva: Kristian Eloluoto, Varsinais-Suomen pelastuslaitos

Lue lisää