Pelastustoimi 13.6.2018

Pelastustoimi edelleen luotetuin

Pelastustoimi oli jälleen luotetuin turvallisuusviranomainen Poliisibarometri -haastattelututkimuksessa. Poliisi oli toiseksi luotetuin.

Pelastustoimi oli jälleen luotetuin turvallisuusviranomainen Poliisibarometri -haastattelututkimuksessa. Poliisi oli toiseksi luotetuin.

Poliisibarometri 2018 antaa jälleen kansalaisten vahvan tuen pelastustoimelle. Pelastustoimi on luotetuin turvallisuusviranomainen, sillä haastattelututkimukseen osallistuneista 99 prosenttia ilmoitti luottavansa melko tai erittäin paljon pelastustoimeen.

Luvut ovat olleet vuodesta 1999 alkaen tehdyissä barometreissä pelastustoimen osalta samansuuntaiset. Poliisibarometrissä kysytään myös muiden turvallisuusviranomaisten luottamusta.

Kansalaiset siis luottavat pelastustoimeen. Pelastusylijohtajan virkaa parhaillaan hoitava Janne Koivukoski on tyytyväinen lukuihin.

”Meidän tulisi hyödyntää kaikessa tiedottamisessa ja julkisuuskuvassa tätä kansalaisten silmissä erittäin korkeata luottamusta.”

Hän muistuttaa, että ”pohjoiskoreamaiset” luottamusluvut eivät ole ainutkertainen ilmiö.

”Meillä on lähes jokaisessa vastaavassa tutkimuksessa ollut ykkössija.”

Pelastustoimen jälkeen kansalaisten luottamusta seuraavaksi eniten nautti poliisi, 95 prosenttia. Hätäkeskusviranomaisen luottamusluku oli 94, rajavartiolaitoksen 93, tullin 91 ja puolustusvoimien 90 prosenttia.

Poliisibarometri on haastattelututkimus, jossa tutkitaan kansalaisten arvioita poliisin toiminnasta ja Suomen sisäisen turvallisuuden tilasta. Tutkimus on toteutettu yhteensä kymmenen kertaa vuosien 1999–2018 välisenä aikana. Uusinta barometria varten haastateltiin yhteensä 1096:a Manner-Suomessa asuvaa 15–79 -vuotiasta henkilöä marraskuun 2017 ja tammikuun 2018 aikana.

Teksti: Esa Aalto
Kuva: Kimmo Kaisto

 

Lue lisää