Pelastustoimi 4.5.2021

Sisäministeriö selvittää rakennuspalon sammutustyön Kerimäellä – sopimuspalokuntalainen loukkaantui vakavasti

Epäillyt tahalliset tai tuottamukselliset tulipalot jää pelastusviranomaiselta usein ilmoittamatta poliisille. (Kuvituskuva)

Epäillyt tahalliset tai tuottamukselliset tulipalot jää pelastusviranomaiselta usein ilmoittamatta poliisille. (Kuvituskuva)

Sisäministeriö selvittää Kerimäellä vapunpäivänä tapahtuneen rakennuspalon, jossa loukkaantui vakavasti yksi sopimuspalokuntalainen. Hän jäi tulipaloa sammuttaessaan sortuneiden rakenteiden alle. Hänet saatiin pelastettua sortuman alta, mutta hän loukkaantui vakavasti.

Sisäministeriön asettama tutkintalautakunta selvittää tapahtuman kulun ja sopimuspalokuntalaisen vammautumiseen johtaneet tekijät, viestiliikenteen sujuvuuden sekä työturvallisuuteen liittyvät tekijät onnettomuustilanteessa. Lautakunta esittää saamiensa tietojen pohjalta suosituksia pelastustoimen käytäntöihin, teknisiin ratkaisuihin sekä koulutukseen alan työturvallisuuden kehittämiseksi.

Tutkintalautakunta suorittaa työnsä itsenäisesti ja riippumattomasti. Se voi kuulla selvityksen aikana asiantuntijoita. Tavoitteena on, että tutkinta valmistuu joulukuussa 2021.

Lähde: Sisäministeriö

Kuva: Akseli Muraja

Lue lisää