Sopimuspalokunnat 29.8.2017

Virojoen VPK on Vuoden sopimuspalokunta

Entinen palokunnan päällikkö Markku Nokka (vas.), palokunnan päällikkö Toni Puhakka, puheenjohtaja Esa Mässeli ja varapäällikkö Mikko Seppälä iloisina arvonimestä.

Entinen palokunnan päällikkö Markku Nokka (vas.), palokunnan päällikkö Toni Puhakka, puheenjohtaja Esa Mässeli ja varapäällikkö Mikko Seppälä iloisina arvonimestä.

Kymenlaaksossa sijaitseva Virojoen VPK on Vuoden 2017 sopimuspalokunta.

Suomen Sopimuspalokuntien Liitto SSPL nimeää vuosittain vuoden sopimuspalokunnan, ja nyt arvonimen sai 120-vuotias Kymenlaakson pelastuslaitoksen sopimuspalokunta.

SSPL:n mukaan Virojoen VPK ansaitsi arvonimen muun muassa, koska palokunnan hälytystehtävät huolehditaan sopimuksen mukaisesti ja palokunnan lähtövarmuus on hyvä. Lisäksi palokunta toimii ammattimaisella otteella, ja sen jäsenten osaamisesta pidetään huolta hyvällä koulutuksella ja harjoitustoiminnalla. Hälytystehtäviin palokunnassa on aina suhtauduttu vapaaehtoisuutta ja harrastajamaisuutta vahvemmin, mutta toisaalta hyvä palokuntahenki ja vapaaehtoisuus on näkynyt selvästi toiminnassa ja jäsenistössä. Yhdistyksellä on myös suuri hälytysosasto, yhteensä 36 henkilöä, joista miehiä 29 ja naisia seitsemän.

Huomionosoituksen luovutti toiminnanjohtaja Isto Kujala.

Huomionosoituksen palokunnalle luovutti Suomen Sopimuspalokuntien Liiton toiminnanjohtaja Isto Kujala Virolahdella 26. elokuuta. Kujalan mukaan SSPL haluaa vaikuttaa siten, että koko Suomessa huolehditaan kansalaisten turvallisuudesta.

Vuoden sopimuspalokunnan valinta on osa SSPL:n työtä, jolla halutaan tukea ja kannustaa sopimuspalokuntatoimintaa, ja toisaalta tehdä tunnetuksi myös VPK- ja muita palokuntayhdistyksiä.

”Nyt Virojoen VPK:lle luovutettu kunniamaininta on tunnustus koko palokunnan henkilöstölle, niin sen hälytys- kuin yhdistystoimintaan osallistuville jäsenille”, toteaa Kujala.

Valtakunnallisella SSPL kunniamaininnalla liitto haluaa tänä vuonna korostaa hyvin toimivan, oman alueensa kaikkiin hälytystehtäviin osallistuvan valmiuspalokunnan merkitystä pelastustoimelle.

Lähde ja kuvat: Suomen Sopimuspalokuntien Liitto

Lue lisää