Pelastustoimi 21.5.2019

SPEK, SPPL ja kumppanuusverkosto huolestuivat: Kuuluuko pelastustoimen ääni hallitusohjelmaneuvotteluissa – Ylijohtaja yllättyi

Pelastustoimen edustajat huolestuivat: Tuleeko ääni kuulluksi hallitusohjelmaneuvotteluissa?

Pelastustoimen edustajat huolestuivat: Tuleeko ääni kuulluksi hallitusohjelmaneuvotteluissa?

Pelastusalan edustajat heräsivät kantamaan huolta, tulevatko pelastustoimen asiat kunnolla esille hallitusohjelmaneuvotteluissa.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja Suomen Palopäällystöliitto sekä Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto lähettivät hallitusneuvottelijoille kannanoton, jossa ilmaisevat huolensa siitä, että hallitusohjelmaneuvottelujen asiantuntijakuulemisissa ei ole ollut pelastustoimen edustajia.

Pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka sanoo olevansa yllättynyt kannanotosta.

”Tällaisesta ei ole kanssani keskustelu lainkaan.”

”Yhdessä valmistelimme pelastustoimen tavoitteet hallitusohjelmaneuvotteluihin ja niitä sisäministeriö on vienyt eteenpäin.”

Kohvakka on käynyt kuultavana sote-rakennetyöryhmässä ja kansliapäällikkö Ilkka Salmi on käynyt kertomassa koko hallinnonalan asioista.

”Kannanotossa esitetyt asiat ovat toki oikeita ja edistettäviä, vaikka ne eivät juuri sellaisina tulleetkaan yhteisesti hyväksytyiksi tavoitteiksi.”

Ylijohtaja ei ole osannut olla huolissaan pelastustoimen asioiden puolesta ja siksikin kannanotto hänet yllätti.

”Ehkä olisi pitänyt vielä paremmin viestiä asioista. Tämä on toisaalta yksi osoitus siitä, että emme osaa yhdellä äänellä esiintyä, mutta tuskin tämä kannanotto alalle aiheuttaa mitään haittaa.”

Lue kannanotto täältä.

Teksti: Esa Aalto

Kuva: Teemu Heikkilä

Lue lisää