Pelastustoimi 8.9.2021

Turvallisuus-messut siirtyy lokakuulta tammikuulle – odotettavissa kattava turvallisuusalan tapahtuma

Edellisen kerran Turvallisuus-messut järjestettiin vuonna 2018.

Edellisen kerran Turvallisuus-messut järjestettiin vuonna 2018.

Turvallisuus-messut on päätetty siirtää lokakuulta 2021 tammikuulle 2022. Messut järjestetään 12.–13. tammikuuta Messukeskuksessa Helsingissä.

Tapahtumakokonaisuus siirtyi lokakuun alusta tammikuulle vallinneiden kokoontumisrajoitusten vuoksi reilu viikko sitten, kun tapahtuman alkuun olisi ollut enää viisi viikkoa. Tammikuussa voidaan järjestää ammattitapahtumia varmemmin, kun rajoitukset ovat todennäköisesti poissa. Suomen koronastrategia on avata yhteiskunta lokakuun aikana.

Turvallisuus-messujen toimeksiantaja Suomen Palokalustoliikkeiden Yhdistys ja alan toimija Suomen Palopäällystöliitto ovat tyytyväisiä siitä, että messut voitiin siirtää samaan ajankohtaan turvallisuus- ja kiinteistömessutapahtumien kanssa.

”Meille oli erittäin tärkeätä, että saimme siirrettyä tärkeät pelastusalan ammattilaisille suunnatut ohjelmakokonaisuudet tammikuun tapahtumaan. Kävimme keskusteluja alan toimijoiden kanssa ja päätös oli yksimielinen. Nyt rakennetaan yhdessä merkittävää pelastusalan tapahtumaa tammikuulle”, kertoo Suomen Palokalustoliikkeiden Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Timo Kangasniemi.

”Saimme nyt siirron johdosta hiukan lisäaikaa järjestelyille ja sen avulla pääsemme rakentamaan entistä parempaa tapahtumaa. Turvallisuus-messujen ohjelma julkaistaan mahdollisimman pian. Odotettavissa on kattava, uutuustuotteet esittelevä ja tiedot päivittävä turvallisuusalan tapahtuma. Sille kannattaa jo nyt varata kalenterista aikaa!”

Tärkeä oppimis- ja kohtaamistapahtuma

Suomen Palopäällystöliitto SPPL järjestää Turvallisuus-messuille tärkeän ohjelmakokonaisuuden. Ohjelmaa tuottaa myös muun muassa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK ja Kuntaliitto.  

Suomen Palopäällystöliiton toiminnanjohtaja Ari Keijonen on myös tyytyväinen uuteen ajankohtaan.

”Tuntuu hyvältä, että turvallisuuden messukokonaisuus päästään nyt viimein toteuttamaan. Turvallisuuden eri osa-alueet ovat keskinäisriippuvaisia, ja Turvallisuus, FinnSec ja Kiinteistö muodostavat kokonaisuuden, jossa tämä tulee hienosti esille. Samanaikaisuudesta hyötyvät erityisesti messuvieraat – olipa sitten hakemassa ratkaisua johonkin yksityiskohtaan tai tullut saadakseen kokonaiskäsityksen tarjonnasta,” sanoo Keijonen.

”Palopäällystöliitolle Turvallisuus-messut on tärkeä oppimis- ja kohtaamistapahtuma, ja jälleen kerran tarjoamme messuvieraille laajan seminaari- ja tietoiskuohjelman pelastustoimen ja turvallisuuden teemoista. Yksi iso ja näkyvä koulutustapahtuma on tieliikennepelastamisen Road Rescue, jossa pelastusalan ammattilaiset kohtaavat viimeisimmän autojen turvateknologian ja käyvät sen kimppuun uusimmalla pelastuskalustolla ja taktiikoilla. Palopäällystöliitto odottaa kovasti tapahtumaa, yhdessä oppimista, uuden näkemistä ja erityisesti kohtaamisia.”

FinnSec 2022, Turvallisuus 2022, Kiinteistö 2022 ja AudioVisual EXPO 2022 järjestetään keskiviikosta torstaihin 12.–13.1.2022. Tapahtumat järjestää Messukeskus toimeksiantajinaan FinnSec-messuilla Finnsecurity ry, Turvallisuus-messuilla Suomen Palokalustoliikkeiden Yhdistys ry, Kiinteistö-messuilla Isännöintiliitto ja Suomen Kiinteistöliitto sekä AudioVisual EXPOssa Avita ry. 

Lue lisää: Messukokonaisuus ja Palopäällystöpäivät siirtyvät lokakuulta ensi vuoden puolelle

Lue lisää: Upouudet Renaultit osiksi Road Rescue -koulutuksessa

​Lähde: Messukeskus

Kuva: Kimmo Kaisto

Lue lisää