Valtionhallinto 27.5.2021

Hätäkeskuspäivystäjien koulutukseen rahaa lisätalousarviossa – ylimääräinen kurssi alkaa ensi syksynä

Hätäkeskusten päivystyssaleihin aletaan kouluttaa lisää päivystäjiä.

Hätäkeskusten päivystyssaleihin aletaan kouluttaa lisää päivystäjiä.

Hätäkeskuspäivystäjien lisätarpeeseen vastataan tämän vuoden kolmannessa lisätalousarvioesityksessä. Hallitus esittää pelastustoimen toimintamenoihin 955000 euron lisäystä ylimääräisen hätäkeskuspäivystäjäkurssin järjestämiseksi.

Pelastusopiston rehtori Mervi Parviainen toteaa, että esitys on odotettu ja toivottu.

”Rahoituksen turvin pystytään järjestämään ylimääräinen kurssi vastaamaan Hätäkeskuslaitoksen henkilöstötarpeita. Asiaa on valmisteltu yhteistyössä Pelastusopiston ja Hätäkeskuslaitoksen kesken. 1,5 vuotta kestävä 24 aloituspaikan hätäkeskuspäivystäjäkurssi voidaan käynnistää Kuopiossa ensi syksynä.”

Hätäkeskuslaitos on jo pitkään ilmaissut huolensa henkilöstön riittävyydestä. Johtaja Taito Vainio pitää ylimääräisen hätäkeskuspäivystäjäkurssin järjestämistä ratkaisevan tärkeänä.

”Ylimääräisen kurssin toteutuminen on äärimmäisen tärkeää Hätäkeskuslaitoksen tulevaisuuden palvelukyvyn kannalta. Olen todella tyytyväinen esitykseen. Se osoittaa, että huoltamme henkilöstön jaksamisesta ja palvelukykymme pitämisestä yllä on kuultu. Tulemme omalta osaltamme tukemaan koulutuksen toteuttamista niin hyvin kuin pystymme.”

Lue lisää