Valtionhallinto 24.9.2018

Pelastusylijohtajan nimitys aikaisintaan lokakuun alussa

Palomies Juha Forsberg opasti sisäministeri Kai Mykkästä palomiehen kuntotestissä.

Palomies Juha Forsberg opasti sisäministeri Kai Mykkästä palomiehen kuntotestissä.

Uusi pelastusylijohtaja nimitetään valtioneuvoston yleisistunnossa aikaisintaan lokakuun ensimmäisenä torstaina. Tällä viikolla nimitys ei ole vielä esillä. Mahdollisesti siis ensi viikolla.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen Espoon keskuspaloasemalla palomiehen työhön tutustumassa ollut sisäministeri Kai Mykkänen sanoo, että hallinnolliset järjestelyt vievät sen verran vielä aikaa, että nimitystä joudutaan odottelemaan.

Kansliapäällikkö Ilkka Salmi viittaa muun muassa Suojelupoliisissa (Supo) tehtävään laajaan henkilöturvallisuusselvitykseen, jota parhaillaan tehdään valitusta henkilöstä.

Sisäministeri Mykkänen kuvailee hakijajoukkoa hyväksi.

”Haastattelin loppusuoralla vielä paria henkilöä.”

Kansanedustajakollegat Kari Tolvanen (vas.) ja Kai Mykkänen tutustuivat Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen toimintaan ja palomiehen työhön. Mykkänen on myös sisäministeri ja Tolvanen pelastuslaitoksen johtokunnan puheenjohtaja.

Ilkka Salmi tyynnyttelee uuden ylijohtajan nimittämistä kuumeisesti odottelevaa pelastustoimen kenttää, että tähän maahan saadaan piakkoin uusi pelastusylijohtaja.

Viran nykyinen haltija Esko Koskinen jää virallisesti eläkkeelle 1. lokakuuta. Näin pelastusosaston johto hoidetaan sijaisjärjestelyin. Tehtävää on viran sijaisena hoitanut Janne Koivukoski.

Sisäministeri Kai Mykkänen aloitti päivän Espoon keskuspaloasemalla alkusammutusharjoituksella yhdessä pelastuslaitoksen johtokunnan puheenjohtajan, kansanedustajakollega Kari Tolvasen kanssa. Sen jälkeen ministeri teki palomiehen kuntotestin.

”Ministeri pärjäsi testissä erittäin hyvin”, oppaana toiminut palomies Juha Forsberg totesi. Hän vetää Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella kuntotestejä palomiehille.

Teksti ja kuvat: Esa Aalto

Lue lisää