Valtionhallinto 27.5.2019

Porilainen ylipalomies Petri Huru nousee eduskuntaan varasijalta

Porilainen ylipalomies Petri Huru nousee kansanedustajaksi varasijalta Satakunnan vaalipiiristä.

Porilainen ylipalomies Petri Huru nousee kansanedustajaksi varasijalta Satakunnan vaalipiiristä.

Porilainen ylipalomies Petri Huru on uusi kansanedustaja. Huru nousee eduskuntaan varasijalta, kun Perussuomalaisten Laura Huhtasaaresta tulee europarlamentaarikko.

”Olihan tämä ounasteltavissa, mutta en ole tätä sen enempää miettinyt etukäteen. Ei kansanedustajuus sen kummemmin myöskään jännitä”, sanoo 52-vuotias Huru, joka pyrki eduskuntaan toista kertaa.

Vielä ei ole tarkkaa päivämäärää kansanedustajaksi ryhtymiselle.

”Käytännön asioita pitää ruveta järjestelemään. Virkavapautta anomaan ja asuntoa etsimään.”

Turvallisuutta Petri Huru piti jo kampanjassaan keskeisesti esille ja kansanedustajana siihen liittyvät teemat ja asiat tulevat olemaan näkyvästi esillä.

”Sisäinen ja ulkoinen turvallisuus on tärkeää ja sitä varten pitää olla riittävät resurssit. Toki pidän pelastustoimen ääntä esillä, mutta myös laajasti sisäisen turvallisuuden kenttää ja toimijoita.”

Petri Huru sai vaaleissa 3954 ääntä. Hän toimii toista kautta Porin kaupunginvaltuustossa ja on myös kaupunginhallituksen jäsen.

Haulikkoammuntaa harrastava ylipalomies lähtee ennen kansanedustajuutta Los Angelesiin poliisien ja palomiesten MM-kisoihin, jossa hän osallistuu skeet ja trap-ammuntakilpailuun. Aikaisemmista kisoista on kotiin tuomisina ollut liuta erivärisiä mitaleja, myös kultaa.

Teksti: Esa Aalto
Kuva: Ari-Pekka Palmu

Lue lisää