Valtionhallinto 20.5.2022

Väestönsuojelun lisäksi pelastajakoulutusmäärien noston valmisteluun ja suunnitteluun rahaa lisätalousarviossa

Väestönsuojeluun tarvitaan resursseja.

Väestönsuojeluun tarvitaan resursseja.

Hallitus esittää vuoden 2022 toisessa lisätalousarviossa sisäministeriön hallinnonalalle lisärahoitusta muun muassa väestönsuojelun vahvistamiseen. Myös pelastajakoulutusmäärien lisäämiseksi esitetään valmistelu- ja suunnittelurahaa.

Hallitus käsitteli lisätalousarviota neuvottelussaan perjantaina 20. toukokuuta, ja se annetaan eduskunnalle keskiviikkona 25. toukokuuta.

Sisäministeri Krista Mikkonen on tyytyväinen muun muassa siihen, että väestönsuojelun suunnitteluun ja koulutuksiin saadaan tarvittua vahvistusta ja Pelastusopiston koulutusmäärien nostoa valmistellaan.

Pelastustoimen ja väestönsuojeluun varautumisen tehostamiseen esitetään 640000 euron lisäystä. Tästä esitetään 160000 euroa käytettäväksi väestönsuojelun ja omatoimisen varautumisen koulutukseen ja viestintään.

Väestönsuojajärjestelmän tarkistuksiin ja järjestelyihin esitetään 250000 euroa. Suomessa oli vuonna 2020 noin 54000 väestönsuojaa, joissa on noin 4,4 miljoonaa väestönsuojapaikkaa. Väestönsuojia on rakennettu Suomessa 80 vuotta, joten osa suojapaikoista tarvitsee kunnostusta.

Pelastajakoulutusmäärän lisäämisen valmisteluun ja suunnitteluun esitetään 160 000 euroa.

Lähde: Sisäministeriö
Kuva: Kaisu Puranen

Lue lisää