Vihdin VPK:n varapäällikkö ja kunnallispoliitikko Erkki Aronen tavoittelee 14. huhtikuuta pidettävissä eduskuntavaaleissa kansanedustajan paikkaa.
Vihtiläinen Erkki Aronen on toiminut kymmenen vuotta aktiivisesti kunnallispolitiikassa ja 30 vuotta palokuntatoiminnassa. Huhtikuun eduskuntavaaleissa Aronen pyrkii sosialidemokraattien listalta Uudenmaan vaalipiirissä ensimmäistä kertaa kansanedustajaksi. Pelastusalan asiat ovat asialistalla myös, jos edustajan paikka Arkadianmäellä aukeaa.
”Haluan nyt mukaan vaikuttamaan valtakunnan politiikkaan. Näen sen jatkeena kunnallispoliittiselle työlleni, jota olen saanut tehdä kunnanvaltuustossa.”
Erkki Aronen tuli kymmenvuotiaana mukaan palokuntatoimintaan ja siitä asti on jatkunut hyvä harrastus Vihdin VPK:ssa. Tällä hetkellä hän on palokunnan varapäällikkö. Aronen työskentelee rakennusalalla työnjohtajana.
”Tunnen työni kautta hyvin rakennusalan ongelmat. Rakentamisen laatuun ja työvoiman saantiin liittyvät ongelmat ovat lähellä sydäntäni”, Aronen sanoo.
”Myös turvallisuuden ja erityisesti pelastustoimen eteen pitää tehdä töitä ja turvata riittävät resurssit.”
”Olemme Vihdissä ruuhka-Suomen rajalla, jossa tarvitaan niin vakinaisia kuin meitä vapaaehtoisiakin.”
Erkki Aronen aikoo kiertää aktiivisesti vaalipiirissä ja tavata mahdollisimman paljon äänestäjiä. Jokaisessa vaalipiirin kunnassa.
Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen hän haluaa palaavan palvelemaan alkuperäistä tavoitetta.
”Ihmisten on saatava palvelunsa yhdestä luukusta. Julkisen terveydenhuollon asema pitää turvata, ettei toiminta valu yksityisille toimijoille.”
Koulutukseen Aronen haluaisi myös panostaa.
”Tarvitaan kehittämistä ja rahoittamista. Riittävällä satsauksella saadaan monipuolisempia tutkintoja ja koulutussisältöjä. Hyvinkin monet ihmiset tarvitsevat elämässään sellaisia opintopolkuja, jotka eivät nyt ole mahdollisia. Sellaisten toteuttamiseksi tarvitaan notkeutta. Osaamisella voidaan parantaa myös työllisyyttä.”
Vihtiläisten sosialidemokraattien ehdokkaakseen asettama Aronen laskee, että läpimenoa varten ääniä pitäisi kertyä vähintään 3000-5000.
Teksti ja kuva: Esa Aalto