Pelastustoimi 6.7.2020

Vuoden Palomies jälleen etsinnässä – ehdokkaiden nimeämisaika käynnissä

Vuoden Palomiehen valinta on jälleen alkanut. Avoimessa äänestyksessä voi ehdottaa omaa suosikkiaan tämän vuoden palomieheksi. Ehdotuksen voi tehdä nettilomakkeen, sähköpostin tai postitetun lomakkeen kautta.

Vuoden Palomiehen valinnan suorittaa toimikunta, joka koostuu Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEKin, Suomen Palopäällys­töliitto SPPL:n, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n ja Suomen Sopimuspalokuntien Liitto SSPL:n edustajista.

Nimettyjen ehdokkaiden kriteerinä toimikunta edellyttää pelastusalan, pelastuslaitosten tai palokuntien arvoa nostavaa esimerkillistä toimintaa, erityistä tunnustusta ansaitsevan pelastustehtävän suoritusta tai huomattavaa urheutta tai uhrautuvaa palomieshenkeä osoittavaa tekoa.

Ehdokkaiden nimeämisaikaa on syyskuun loppuun saakka.

Edellisvuonna Vuoden Palomieheksi valittiin pelastusalan henkisen hyvinvoinnin uranuurtajatyötä tehnyt palomies-ensihoitaja Saku Sutelainen Helsingin kaupungin pelastuslaitokselta. Sitä edellisten vuosien valinnat olivat palkintahetkellä Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomestarina työskennellyt Arto Latvala (2018) ja Kymenlaakson pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Ilpo Tolonen (2017).

Teksti: Petri Vanhanen. Kuva: Vuoden Palomies -toimikunta

Lue lisää