Pelastustoiminta 4.9.2020

Hämeenlinnan VPK valittiin Vuoden 2020 sopimuspalokunnaksi

Hämeenlinnan VPK valittiin Vuoden 2020 sopimuspalokunnaksi. Kuva: Konsta Lattu

Hämeenlinnan VPK valittiin Vuoden 2020 sopimuspalokunnaksi. Kuva: Konsta Lattu

Hämeenlinnan Vapaaehtoinen Palokunta Ry on valittu Vuoden 2020 sopimuspalokunnaksi.

Palkinnon luovuttanut Suomen Sopimuspalokuntien Liitto SSPL perustelee valintaa Hämeenlinnan VPK:n aktiivisella kehitystoiminnalla.
”Hämeenlinnan VPK on ollut aktiivisesti kehittämässä palokuntien laadukasta jälkivahingontorjuntatoimintaa normaalin hälytystoiminnan rinnalla. Se on yhdistyksenä aktiivinen ja erilaisia harrastusmahdollisuuksia palokuntatoiminnassa tarjoava yhteisö. Palokunta on aktiivisesti pyrkinyt löytämään jäsenilleen mielekästä toimintaa ja ylläpitämään toimintansa laatua, erityinen kiitos ja kunniamaininta on annettu palokunnan veteraaniosastolle aktiivisuudestaan ja palokunta-arvojen vaalimisesta”, liitto toteaa palkintoperusteissaan.

Valintaperusteet kuulostavat hyvältä Hämeenlinnan VPK:n puheenjohtaja Juha Hirvosen korvaan.
”Palkinto on otettu palokunnassa vastaan isolla arvostuksella ja kiitollisuudella. Se on kunnianosoitus siitä hyvästä työstä, jota olemme tehneet koko palokunnalla – ei pelkästään hälytysosastossa vaan myös nais-, nuoriso- ja veteraanijaostoissa. Ja toki myös tekemästämme jälkivahingontorjuntatoiminnasta on niin sanotusti hieno saada kiitoksia”, Hirvonen kiittelee.

SSPL nimeää vuosittain vuoden sopimuspalokunnan. Valtakunnallisella kunniamaininnalla liitto haluaa tänä vuonna korostaa hyvin toimivan, lähtövarman ja koko ajan kehittyvän sopimuspalokunnan merkitystä pelastustoimelle, sekä kansalliselle kokonaisturvallisuudelle.

Huomionosoituksen palokunnalle luovutti Suomen Sopimuspalokuntien Liiton (SSPL) puheenjohtaja Arto Pirttilahti Hämeenlinnassa viime lauantaina. Pirttilahden mukaan SSPL haluaa olla tekemässä sopimuspalokuntatyötä näkyväksi, jotta se saisi sen arvostuksen, joka sille pelastustoimen palveluiden yhtenä peruspilarina kuuluu.

Viime vuonna Vuoden sopimuspalokunnaksi valittiin Piikkiön VPK.

Sitä aiemmat valinnat ovat olleet Heinäveden VPK (2003), Konginkankaan VPK ja Äänekosken VPK (2004), Sodankylän VPK (2005) , Nurmon VPK (2006), Hitis FBK (Hiittisten VPK) (2007), Harjunalustan VPK (2008), Taivassalon VPK (2009), Anjalan VPK (2010), Kauhavan palokunta (2011), Tirilän VPK (2012), Punkaharjun VPK (2013), Porin VPK (2014), Pyhäsalmen VPK (2015), Kustavin VPK (2016), Virojoen VPK (2017) ja Lappajärven palokunta (2018).

Suomessa on reilu 700 sopimushenkilöstöön perustuvaa palokuntaa, joissa toimii noin 15 000 hälytyskelpoista palokuntalaista.

Teksti: Petri Vanhanen. Lähde: SSPL. Kuva: Konsta Lattu

Lue lisää