Harjoitus ja koulutus 6.6.2022

Ruotsinkielisestä pelastajakurssista 122 tehdään tv-sarja – pelastajakoulutuksen arkea päästään seuraamaan kahden vuoden kuluttua

Pelastajien koulutuksesta tehdään tv-sarja.

Pelastajien koulutuksesta tehdään tv-sarja.

Ruotsinkielisestä pelastajakurssista tehdään dokumenttisarja televisioon. Ensi syksynä Vaasassa aloittavan pelastajakurssi 122:n vaiheita voidaan seurata vuonna 2024. Kuvauksia tehdään myös Pelastusopistolla Kuopiossa.

Dokumenttisarjan tekee Olof Film yhteistyössä Svenska Ylen kanssa. Dokumenttisarja koostuu 8–10 jaksosta, joista kukin on kestoltaan 30 minuuttia. Sarjan kuvaukset alkavat Kuopiossa kurssin valintakoepäivänä maanantaina 6.6.

Dokumenttisarjan tavoitteena on nostaa esiin suomalaista pelastajakoulutusta. Sarjassa seurataan pelastajakurssin 122 opiskelijoita koko heidän opintojensa ajan niin koulussa kuin vapaa-ajalla. Opiskelijaryhmästä valitaan myös muutama opiskelija, joita seurataan muita tarkemmin.

Pelastusopistossa pidetään hienona, että tärkeä ammatti tuodaan valokeilaan ja kerrotaan opiskelijan arjesta polulla pelastajaksi. Pelastajan työ on monipuolista ja vaativaa – paljon muutakin kuin tulipalojen sammuttamista. Pelastajat ovat ihmisen arjen turvallisuuden takaajia niin onnettomuuksien ehkäisyn, ensihoidon kuin pelastustoiminnan osaajina. Pelastajatutkinnon suorittaminen mahdollistaa tulevaisuudessa myös jatkokoulutuspolkuja esihenkilötehtäviin. Pelastajan ammatti sopiikin monelle uravaihtoehtona.

Lähde ja kuva: Pelastusopisto

Lue lisää