Harjoitus ja koulutus 6.8.2021
Facebook (30)

Sammutustekniikkaan tulossa uutta ja käytännönläheistä koulutusaineistoa

Pelastusopiston harjoitusalueella tehtiin 4.–6. elokuuta videokuvauksia sammutustekniikka-hankkeen julkaisua varten.

Pelastusopiston harjoitusalueella tehtiin 4.–6. elokuuta videokuvauksia sammutustekniikka-hankkeen julkaisua varten.

Pelastusopistolla on käynnissä Palosuojelurahaston rahoittama sammutustekniikka-hanke. Tavoitteena on nykyaikainen julkaisu, jossa tuodaan esille uusia ja tuttujakin asioita sammutustekniikasta.

Hankkeen vetovastuussa on yliopettaja Ismo Huttu. Suunnittelutiimissä ja toteutuksessa on mukana useita Pelastusopiston opettajia sekä yhtenä kentän asiantuntijana Arto Latvala.

Pelastusopiston harjoitusalueella tehtiin 4.–6. elokuuta videokuvauksia julkaisua varten. Tavoitteena on mahdollisimman käytännönläheistä materiaalia Pelastusopiston ja kentän koulutustarpeisiin.

Kuvauspäivän organisoinnista vastasi Ismo Huttu. Kuvauksien ohjaajana toimi Ville Ala-Kokko ja kuvaajana Iiro Immonen. Erilaisissa kuvausten avustustehtävissä, kuten ammatillinen ohjaus, kulissit ja ilmakuvaus, mukana olivat Pelastusopistolta Mika Smura, Raimo Savola, Jussi Ronkainen, Pekka Toivanen sekä Arto Latvala.

Latvalan mukaan erityisen arvokasta projektille on Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen tuki, sillä näyttelijöinä toimivat kokeneet paloesimiehet ja palomiehet, jotka toivat kuvausotoksiin kentän todellisen käytännön näkemyksen. Mukana olivat Mikko Honkanen, Kimmo Pohjalainen, Aku Latvala, Jesse Kokkonen ja Kimmo Koski.

Projekti jatkuu vuoden 2022 loppuun asti ja kuvauksia tehdään lisää erityyppisissä kohteissa sekä rakennuksissa. Pelastustieto palaa aiheeseen myöhemmin. Katso myös aiheeseen liittyvä video Pelastustiedon Instassa.

Teksti: Kimmo Kaisto, kuva: Arto Latvala

Lue lisää