Kalusto 9.12.2019

Esteri Group pelastustyökaluvalmistaja Holmatron yhteistyökumppaniksi Suomessa

Esteri Group edustaa jatkossa Holmatron pelastustyökaluja Suomessa.

Esteri Group edustaa jatkossa Holmatron pelastustyökaluja Suomessa.

Kotimainen palo- ja pelastusalalle palopumppuja ja työvälineitä valmistava Esteri Group on tehnyt yhteistyösopimuksen hollantilaisen pelastustyökalujen valmistaja Holmatron kanssa. Aiemmin Dafo Oy:n toimittamat Holmatro-pelastustyökalujen myynti- ja huoltopalvelut siirtyvät Esteri Groupille. Ratkaisulla halutaan kehittää yhtiöiden asiakaspalvelua ja huoltoverkostojen toimivuutta sekä laajuutta. Laajemmin Dafon ja Esterin välillä solmittu sopimus sisältää kaikki Dafo Oy:n palo- ja pelastustuotteiden tuoteryhmät.

Liiketoimintasiirron yhteydessä Dafo Oy:n tuoteryhmäpäällikkönä toiminut Lasse Moisio siirtyy Esteri Groupin palvelukseen. Hannu Sartovuo keskittyy pääosin Dafo Vehicle Protection Oy:n liiketoiminnan kehittämiseen, mutta jatkaa myös Esteri Groupin hallituksessa ja tuoteryhmien asiakaspalvelun sekä toiminnan kehittämisessä.

”Sopimus tulee voimaan vuoden alussa ja sen ansiosta voimme panostaa paremmin muun muassa tuotteiden jälkimarkkinointiin. Palvelukonseptimme on vahvasti asiakaslähtöinen. Näin vahvistamme myös yhteistyötä muissa Pohjoismaissa”, Dafo Oy:n toimitusjohtaja Hannu Sartovuo sanoo.

”Kannattavan liiketoiminnan kannalta on hyvä, että tuotekombinaatio on hajautettu. Kysymys ei ole omistusoikeuden siirtymisestä, vaan pelastustyökalujen edustuksen vaihtumisesta”, Esteri Groupin toimitusjohtaja Iivari Kalliomäki sanoo.

Esteri Groupiin kuuluvat ESTERI-palopumppuja valmistava Veikko Nummela Oy, paloliittimistään ja suihkuputkistaan tunnettu Rauplan Oy, TR-palovesitykkejä valmistava TR-Vesitykit Oy ja Ruotsissa tuotenimellä Hose Master paloletkujen pesu- ja tarkastuslaitteita valmistava Allgotech Production Ab. Yhtiöt omistaa naantalilainen Fire Water Product Oy. Yhtiöiden toimitusjohtaja ja omistaja on Iivari Kalliomäki.

Esteri Group työllistää Turussa, Kaarinassa, Tukholmassa ja Katrineholmissa sijaitsevilla toimipaikoillaan noin 30 työntekijää. Dafo-konserni työllistää noin 170 työntekijää ja on yksi palo- ja pelastusalan merkittävimmistä toimijoista Pohjoismaissa.

Teksti: Esa Aalto
Kuva: Holmatro

Lue lisää