Kalusto 12.6.2015

Interschutz on maahantuojan tilaisuus

Veljekset Kulmalan Lauri Räty on Interschutz-messuilla ensimmäistä kertaa.

Veljekset Kulmalan Lauri Räty on Interschutz-messuilla ensimmäistä kertaa. "Olen ollut palomiehenä aikaisemmin ja pari vuotta tässä hommassa. Mielenkiinnolla tulin tänne."

Kuluneella viikolla Saksan Hannoverissa on tutustuttu pelastusalan uusimpiin turvallisuusteknologian trendeihin, kun käynnissä ovat massiiviset turvallisuusalan Interschutz-messut.

Messujen päätöspäivä on perjantai 12. kesäkuuta. Messuorganisaation mukaan paikalla on noin 1500 näytteilleasettajaa ja 51 maan edustus.

Myös Suomesta paikalla oli niin palokaluston maahantuojia, pelastushenkilöstöä kuin muitakin alan ihmisiä ja siitä kiinnostuneita.

Erästä maailman suurimmista palokalustovalmistajista, Rosenbaueria, edusti paikalla yhtiön Suomen-jälleenmyyjä, Veljekset Kulmala.

Yrityksessä operatiivisesta palo- ja pelastuskalustosta sekä ajoneuvoista vastaava Lauri Räty kertoo, että Rosenbauer on panostanut messuihin hyvin suurella volyymilla.

”Muutkin keskieurooppalaiset valmistajat ovat liikkeellä isolla panostuksella, mutta Rosenbauerin messuosasto on pinta-alaltaan ja väkimäärältään suurin. Pelkästään messuosastolla on 250 työntekijää, kaikki jälleenmyyjät ovat töissä tämän viikon.”

Esillä on palokalustoa henkilökohtaisista suojavarusteista, kuten hanskoista ja kypäristä, haalareista ja saappaista lähtien aina ajoneuvojen komponentteihin, kiinteisiin sammutusjärjestelmiin sekä ajoneuvoihin.

Rädyn mukaan ajoneuvoja paikalla on vähän alle 40, viiden tonnin painoisesta kompaktista yksiköstä 58 tonnin lentokenttäpelastusautoon. Eräs vetonaula oli uusi Panther-lentokenttäpelastusauto.

”Rosenbauer tunnetaan ennen kaikkea lentokenttäpaloautoista. Jos markkinajohtaja niissä tekee jonkun uuden malliston, niin totta kai se herättää kiinnostusta maailmanlaajuisesti ja Suomessakin. Suomessa meillä lentokenttäpaloautomarkkinat ovat aika pienet, kuten kaikissa Pohjoismaissa”, Räty kertoo.

Messuilla harvoin ratkaistaan minkään kaluston hankintaa, mutta Rädyn mukaan messut hyödyttävät valmistajia ja maahantuojia paljon.

”Totta kai me hyödymme. Suomalaisia on isolla edustuksella täällä. Toki pyrimme näyttämään heille meidän uutuustuotteemme ja pitämään suomalaisista asiakkaista huolta, huomioimaan riittävällä määrällä näkyvyytemme.”

Yritys voitti juuri tarjouskilpailun Finavian uudesta lentokenttäpaloautosta ja säästi messuille virallisten papereiden kirjoittamisen.

”Kittilän paloasemalle toimitetaan helmikuussa nelipyöräinen, nopea vaahtoauto. Se tulee Scanian alustalle ja on jokapyörävetoinen isoilla renkailla”, Räty paljastaa.

Interschutz-messut levittäytyvät 106 000 neliömetrin alueelle. Deutssche Messe AG:n messualue onkin maailman suurin messukeskus. Vuoden 2010 Interschutz-messuilla Leipzigissä vieraili noin 125 000 henkeä.

Teksti ja kuva: Kaisu Puranen

Lue lisää