Kalusto 8.5.2023

Kiitokori Oy alkaa taas valmistaa paloautoja – uusi toimitusjohtaja aloitti yrityksen johdossa

Kiitokori Oy:n uusi toimitusjohtaja Jussi Flinkman (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Antero Sirkka.

Kiitokori Oy:n uusi toimitusjohtaja Jussi Flinkman (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Antero Sirkka.

Erikoisajoneuvoja valmistava Kiitokori Oy alkaa jälleen valmistaa pelastusajoneuvoja. Yrityksen uutena toimitusjohtajana toukokuun alussa aloittanut Jussi Flinkman kertoo, että tarkoitus on aloittaa paloautojen valmistaminen Kausalan tehtaalla tämän vuoden aikana.

”Olemme mukana uusilla hyvinvointialueilla järjestettävissä tarjouskilpailussa. Näin saadaan tervettä kilpailua kotimaisille pelastusajoneuvomarkkinoille”, Flinkman sanoo.

Kiitokori Oy:ssä on historian aikana tehty pelastusajoneuvoja. Viimeksi Saurus Oy:ssä ja Vema Lift Oy:ssä ennen kuin yritys möi ne pääomasijoitusyhtiö Sievi Capitalsin omistamalle Nordic Rescue Groupille. Tänä vuonna Vema Lift siirtyi hongkongilaisomistukseen.

Jussi Flinkman sanoo, että Kiitokori Oy:lla on osaamista suunnitella ja valmistaa myös pelastusajoneuvoja.

”Työvoimaa saadaan hyvän alihankintaverkoston ansiosta eikä työvoiman rekrytointiin ole tarvetta.”

Paloautoja aletaan valmista Kiitokori Special Vehicles- nimellä ja alustahankinta ratkaistaan tapauskohtaisesti ja kaupallisin perustein.

”Olemme aktiivisesti mukana hyvinvointialueiden tarjouskilpailuissa. Katsotaan, milloin onnistuu.”

Hintakilpailua ei hänen mukaansa käydä, sillä kaikki alalla toimivat tietävät, että pelastusajoneuvojen valmistamiseen liittyy paljon kustannuksia. Siksi pitää kilpailussa pärjätä laadulla ja toimitusvarmuudella.

Parhaillaan on päätettävänä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen pelastuslaitoksella viiden sammutusauton hankinta. Tarjouskilpailuun osallistui kaksi kotimaista valmistajaa, joista toinen on tiettävästi pelastusajoneuvovalmistuksen jälleen aloittava Kiitokori Oy. Tiettävästi tarjous on menestynyt hyvin kilpailussa ja päätöstä hankinnasta odotetaan vielä toukokuun aikana.

Flinkman sanoo, että pelastusajoneuvoista tavoitellaan yritykselle uutta tukijalkaa.

”Kiitokori on pitkään ollut vahvasti vientivetoinen yritys. Meidän on jatkettava vahvaa tuotekehitystyötä, jotta pärjäämme edelleen jatkuvasti kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa unohtamatta kotimaan markkinoita”, Jussi Flinkman painottaa.

Teksti: Esa Aalto Kuva: Kiitokori Oy

Lue lisää