Kalusto 23.9.2019

Pelastusautot kiertueella Oulusta Porvooseen

Paloesimies Pekka Palonen  tutustui liipasinsuihkuputkeen. Esittelemässä Petteri Kivioja Turvata Oy Ab:stä.

Paloesimies Pekka Palonen tutustui liipasinsuihkuputkeen. Esittelemässä Petteri Kivioja Turvata Oy Ab:stä.

Paloesimies Pekka Palonen aloitti juuri työt aamuyhdeksältä 1-vuorossa Haagan paloasemalla Helsingissä.

”Komentoluettelossa kerrottiin paloautokiertueesta, joten tulin heti pihalle tutustumaan autoihin ja kalustoon. Kaikki uusi kiinnostaa, nyt erityisesti liipasinsuihkuputki”, Palonen kertoo.

”Liipasintekniikka estää suihkuputken aukeamisen vahingossa. Nämä suihkuputket toimivat myös pienellä paineella, kertoo kalustoa esitellyt Petteri Kivioja Turvata Oy Ab:stä.

Sää on ollut suotuisa uuden kaluston esittelyyn koko kiertueella, näin myös Haagan paloasemalla.

Turvata on kalustanut Vehon pelastusautokiertueella olevan nelivetoisen MB Atego -sammutusauton. Myös 19 litran sammutusreppu säädettävine suihkupäineen on kiinnostanut yleisöä.

Laajasalon VPK:n uusi säiliöauto on mukana reilun kolmen viikon kiertueella ympäri Suomea. Mersun Arocs hydraulisella etuvedolla ja Sauruksen korityöllä on kerännyt uteliaita ympärilleen.

”Säiliöauto on Suomen ensimmäinen tämän tyypin auto pelastusajoneuvona. Kiertueella on mukana myös nelivetoinen Vito Mixto. Viiden hengen monikäyttöautossa on iso tavaratila esimerkiksi letkuille ja paineilmalaitteille”, kertoo myyntipäällikkö Pekka Paananen Veholta.

Myyntipäällikkö Pekka Paananen Veholta iloitsee pelastusautokiertueen suosiosta. Vasemmalla monikäyttöinen Vito Mixto isolla tavaratilalla.

Kiertueet ovat hänen mukaansa tärkeitä ja edellisestä onkin jo vuosia aikaa. Kiinnostusta on riittänyt ympäri maata tehdas- ja sopimuspalokuntia myöten. Joskus on pitänyt viheltää peli poikki, jotta on ehditty seuraavaan esittelypaikkaan.

”Suomalainen kulttuuri on sitä, että kun yhteen on totuttu, niin siihen jämähdetään. Olemme esitelleet omaa tarjontaamme ja solmineet uusia asiakaskontakteja. Arocsia koeajaneet palomiehet ovat pitäneet siitä tosi paljon. Atego puolestaan soveltuu kapeutensa ansiosta hyvin muun muassa kaivoksiin. Siinä on myös alennusvaihteet ja tasauspyörästön lukot”, Paananen kuvailee.

Uutuuksiin ehtii tutustua vielä Vantaalla, Hämeenlinnassa, Lappeenrannassa, Kotkassa ja Porvoossa, jonne kiertue päättyy 26. syyskuuta.

Teksti ja kuvat: Kimmo Kaisto

Lue lisää