Kalusto 1.9.2021

Ruotsalainen Dafo on Turvatan uusi omistaja

Dafo Brand Ab:n toimitusjohtaja ja omistaja Thomas Sparring sanoo kaupan mahdollistavan toiminnan laajentamisen Suomessa.

Dafo Brand Ab:n toimitusjohtaja ja omistaja Thomas Sparring sanoo kaupan mahdollistavan toiminnan laajentamisen Suomessa.

Ruotsalainen Dafo Brand Ab on ostanut Turvata Oy:n koko osakekannan Örum Oy Ab:lta. Pari vuotta sitten Dafo luopui hollantilaisen pelastustyökaluvalmistaja Holmatron edustuksesta Suomessa.

Dafo Brand Ab on osa Dafo Groupia, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista palo- ja pelastusalan toimijoista. Se työllistää 260 henkilöä ja sen liikevaihto oli viime vuonna 70 miljoonaa euroa. Perheomisteinen Dafo Brand Ab on Ruotsin suurin palokuntien tavarantoimittaja ja se on markkinajohtaja myös kiinteiden sammutusjärjestelmien toimittamisessa, samoin alkusammutuskalustoissa, kuten käsisammuttimissa, palohälyttimissä yms. Lisäksi Dafolla on palontorjuntavälineiden myyntiin ja huoltoon erikoistuneita partnereita Ruotsissa noin 80.

Turvatan toimitusjohtaja Mika Nilsson kertoo, että uusi omistaja vahvistaa Turvatan asemaa palo- ja pelastusalan toimijana.

”Dafolla on yli sadan vuoden kokemus ja sen toimintamalli on hyvin samantyyppinen kuin Turvatan. Yhteistyö antaa meille entistä paremmat resurssit kehittää omaa toimintaamme. Tulemme jatkossakin palvelemaan viranomaisia ja palokuntia sekä Turvanasi-ketjun kautta myös yrityksiä kaikissa paloturvallisuuteen liittyvissä asioissa,” Nilsson jatkaa.

”Meille Turvata tuo mahdollisuuden laajentaa toimintaamme Suomeen. Liiketoimintamalli, jossa Turvata toimii tiiviissä yhteistyössä niin palo- ja pelastusalan toimijoiden, kuin myös Turvanasi-liikkeiden kanssa teki meihin vaikutuksen. Intohimo alaa kohtaan on vahva. Uskon, että meillä on paljon opittavaa toisiltamme,” Dafo Brand Ab:n toimitusjohtaja ja omistaja Thomas Sparring sanoo.

Turvatan palveluksessa on 13 henkilöä. Alkusammuspalveluihin yrityksille ja sammutinhuoltoihin erikoistuneeseen Turvanasi-ketjuun kuuluu yli 30 yrittäjävetoista liikettä ympäri Suomen ja lisäksi kaksi Turvatan omistamaa toimipistettä. Vuonna 2020 Turvata Oy Ab:n liikevaihto oli 5 M€.

Lähde: Turvata

Lue lisää