Kalusto 21.6.2016

Työn äärellä: tyttäret jatkavat isän jalanjäljillä

Teknosafen Esko Metsi, Elina Metsi ja Anna Helminen letkunsidontalaitteen äärellä.

Teknosafen Esko Metsi, Elina Metsi ja Anna Helminen letkunsidontalaitteen äärellä.

Kun Teknosafe-yrityksen toimitusjohtaja Anna Helminen oli alakoulun ensimmäisellä luokalla, hänen piti piirtää vanhempansa työssään. Helminen piirsi isänsä, ja tämän taakse pöydän, jossa oli muun muassa iso käsisammutin.

”Joku sellainen mielikuva minulla oli hänen työstään”, Helminen nauraa.

Helminen ja hänen kolme vuotta nuorempi siskonsa Elina Metsi ovat käytännössä kasvaneet isänsä Esko Metsin perustaman yrityksen kanssa. Palokalustoa ja työturvallisuustuotteita myyvä sekä huoltava yritys perustettiin vuonna 1981. Se tunnettiin nimellä Imatran Sammutinhuolto vuoteen 2005, jolloin se vaihtoi nimensä Teknosafeksi.

”Olemme pyörineet mukana vaahtosammuttimen kokoisesta”, Helminen kiteyttää.

Nuorina molemmat sisarukset vannoivat, etteivät jäisi Imatralle, eivätkä ainakaan isänsä yritykseen töihin. Mutta niin vain kävi, että kun toimitusjohtaja Esko Metsi vähensi töitään viime huhtikuussa, Anna Helminen peri hänen paikkansa ja Elina Metsi jatkoi myyntipäällikkönä.

”Penskana sitä oli, että ei ikinä. Alkuaikoina se meni ihan aidosti niin, että isällä ei ollut lomia, ja hän oli aina töissä. Mutta jotenkin siihen vain kasvoi”, Helminen kertoo.

Lue koko juttu Pelastustiedosta 4-5, joka ilmestyy 29.6.

Teksti: Kaisu Puranen

Kuva: Kimmo Kaisto

Lue lisää