Kalusto 18.6.2021

Vema Liftin ja Sauruksen omistaja NRG osti ruotsalaisen pelastusajoneuvoja valmistavan Sala Brandin – kauppa auttaa kasvun tavoittelussa

Nordic Rescue Groupin toimitusjohtaja Matti Huttunen (vas.) ja Vema Liftin myyntipäällikkö Timo Kangasniemi ovat tyytyväisiä syntyneeseen kauppaan ja toiminnan entisestään laajentumiseen.

Nordic Rescue Groupin toimitusjohtaja Matti Huttunen (vas.) ja Vema Liftin myyntipäällikkö Timo Kangasniemi ovat tyytyväisiä syntyneeseen kauppaan ja toiminnan entisestään laajentumiseen.

Viime vuonna suomalaisten pelastusajoneuvovalmistajien Saurus Oy:n ja Vema Lift Oy:n omistajaksi tullut Nordic Rescue Group omistaa nyt myös ruotsalaisen pelastusajoneuvoja valmistavan Sala Brand AB:n. Yrityskauppa on osa NRG:n strategiaa kansainvälistyvänä järjestelmätoimittajana. Kaupan myötä NRG laajentaa toimintaansa Ruotsiin ja luo siten johtavan pohjoismaalaisen pelastus- ja paloajoneuvokonsernin.

Nordic Rescue Group on osa pääomasijoitusyhtiö Sievi Capital Oyj:ta.

”Uudella omistajalla on alusta alkaen ollut strategisena ajatuksena laajentua myös naapurimaahan. Tälläkin tavalla haemme kasvua nykyiseen toimintaan”, toimitusjohtaja Matti Huttunen sanoo.

Vema Liftin tuotanto on Kaarinassa uusissa tiloissa, jossa tuotanto voidaan jopa kolminkertaistaa.

Sala Brand on vuonna 1978 perustettu paloajoneuvojen valmistaja, jonka päämarkkinat ovat Ruotsissa. Omien ajoneuvojen valmistuksen lisäksi yhtiö tarjoaa myös huoltopalveluja sekä edustaa Ruotsissa kahta merkittävää eurooppalaista toimittajaa Rosenbaueria ja Magirusta.

Se tarkoittaa määrättyjen sektoreiden edustamista Ruotsissa eikä kyse ole esimerkiksi paloautojen maahantuonnista.

Yhtiön toimitilat ovat Salassa, Västmanlandissa, ja se työllistää noin 30 työntekijää. Yhtiön avainhenkilöt jatkavat yhtiön palveluksessa ja Sala Brandin toimitusjohtaja Kai Hedlund toimii jatkossa NRG:n konsernijohtoryhmän jäsenenä. Sala Brandin liikevaihto oli 163 miljoonaa kruunua eli noin 16,3 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja yhtiön tilauskanta on vahvalla tasolla.

”Ruotsissa toiminta jatkuu entisellään. Tällä yrityskaupalla saamme vahvemman ja suuremman alustan toimia. Markkinointia voidaan keskittää ja pystymme laajentamaan tarjontarepertuaariamme.”

”Tällä tavalla pystymme pitämään yllä parempaa tasoa erilaisissa toiminnoissa ja esimerkiksi teknologian ja tuotekehityksen kannalta entistä leveämmät hartiat antavat enemmän mahdollisuuksia.”

”Kauppa mahdollistaa meille seuraavan kasvuloikan toteuttamisen ja tekee NRG:stä todellisen pohjoismaisen toimijan, jolla on kattava ja kilpailukykyinen tuotevalikoima sekä kotimarkkinoiden että viennin tarpeisiin. Uusi kokonaisuus vahvistaa maantieteellisen kattavuuden lisäksi resurssejamme monella tapaa ja antaa kyvyn toimittaa entistä suurempia kokonaisuuksia etenkin vientikaupoissa. Lisäksi voimme yhdessä täydentää huoltoverkostoamme Pohjoismaissa sekä vahvistaa huoltovarmuutta ja parantaa palveluamme asiakkaillemme Suomessa ja Ruotsissa entisestään”, Matti Huttunen toteaa.

Sala Brandin toimitusjohtaja Kai Hedlund on tyytyväinen syntyneeseen kauppaan.

”Tämä mahdollistaa Sala Brandille uuden kehitysvaiheen. Odotamme innolla yhteistyötä uusien kollegoiden ja alan huippuammattilaisten kanssa. Yhdessä voimme jakaa osaamistamme ja luoda entistä parempia tuotteita palvellessamme asiakkaidemme vaativia tarpeita”, Hedlund sanoo.

Hän on ollut mukana toiminnassa yrityksen perustamisesta eli vuodesta 1978 alkaen.

Lähde: NRG Kuva: Esa Aalto

Lue lisää