Kalusto 29.3.2023

Virve-päätelaitteiden sopimustoimittaja on tamperelainen Senop Oy

Senop Oy on allekirjoittanut puitesopimuksen julkishallinnon yhteishankintayksikön Hansel Oy:n kanssa Virve-päätelaitteista ja niihin liittyvistä palveluista vuosille 2023-2025. Sopimuksen arvonlisäveroton arvo on enintään 8,6 miljoonaa euroa. Sopimuskausi on 1.3.2023-28.2.2025, minkä lisäksi Hansel voi erillisellä ilmoituksella jatkaa sopimuskautta enintään kahden vuoden mittaisella optiokaudella.

Puitesopimus käsittää Virve 1.0 (Tetra) Airbus tuotemerkin päätelaitteet, päätelaitteiden lisätarvikkeet, ohjelmointityökalut ja ohjelmistot sekä tuotteisiin liittyvät palvelut ja huollot. Puitejärjestelyyn liittynyt asiakas voi tilata tuotteita ja palveluita suoraan puitejärjestelyn perusteella tai tehdä kirjallisen hankintasopimuksen Senopin kanssa.

Käytännössä tuotteita ja palveluja tarjoaa Tampereella sijaitseva, turvalliseen viranomaisviestintään erikoistunut Senopin Communications -liiketoiminto. Senop Communications syntyi, kun Virve Tuotteet ja Palvelut Oy yhdistyi Senopin kanssa vuonna 2022.

Senopin toimitusjohtajan Aki Korhosen mukaan Communicationsin tiimillä on vuosikymmenten kokemus luotettavien viestintäyhteyksien toimittamisesta erityisesti kriittisen infrastruktuurin organisaatioille ja viranomaisille.

”Hansel on meille merkittävä sopimuskumppani ja on äärimmäisen hienoa päästä jatkamaan vuosien mittaan hioutunutta yhteistyötä. Uudella sopimuskaudella puitejärjestelyyn on liittynyt myös lukuisia meille uusia tahoja”, Korhonen sanoo.

”Puitesopimus on meille erittäin tärkeä ja se vahvistaa meitä Virve-päätelaite toimittajana. Voimme tarjota asiakkaillemme jatkossakin kattavasti tukea laitteiden koko elinkaarelle, tarvekartoituksesta aina turvalliseen hävittämiseen asti ja kaiken siltä väliltä”, korostaa myyntijohtaja Toni Leppänen.

Virve-päätelaitteet ovat viranomaiskäyttöön tarkoitetussa Tetra-radioverkossa käytettäviä laitteita, kuten muun muassa käsiradioita tai ajoneuvoasemia. Virve-laitteet voivat toimia Tetra-radioverkon lisäksi myös kaupallisessa matkapuhelinverkossa hybridilaitteella tai niin sanotulla ohjelmistopuhelimella. Lisätarvikkeita ovat esimerkiksi kantovarusteet, audio- ja videolisävarusteet, latausratkaisut, akut, antennit sekä muut asennustarvikkeet. Puitejärjestely kattaa myös monipuolisesti palveluita kuten tuotteiden esiasennukset, takuu- ja huoltopalvelun, varalaitepalvelun ja tietoturvallisen kierrätyksen.

Lähde: Senop Oy

Lue lisää