Onnettomuuksien ehkäisy 31.12.2015

Pelastuslaitokset rajoittavat ilotulitteiden käyttöä

Useimpien kaupunkien keskustoissa on ilotulitteiden käyttökielto uutenavuotena.

Useimpien kaupunkien keskustoissa on ilotulitteiden käyttökielto uutenavuotena.

Pelastuslaitokset ympäri maata varautuvat tämäniltaiseen uudenvuoden juhlintaan.

Esimerkiksi Helsingin kaupungin pelastuslaitos nostaa valmiuttaan uutenavuotena. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että aikaisempien vuosien perusteella pelastustehtävien arvioidaan kaksinkertaistuvan normaalista ja ensihoitotehtävien lisääntyvän kolmanneksella hälytystehtävien keskiarvomäärästä.

Viime vuonna alueella oli uudenvuoden vuorokautena 55 pelastustehtävää ja 220 ensihoitotehtävää.

Pelastuslaitos nostaa ensihoidon valmiutta kolmella lisäambulanssilla ja pelastustoiminnan valmiutta kutsumalla yhdeksän sopimuspalokuntaa varikkovalmiuteen ja lisäämällä niiden partiointia.

Useimmat pelastuslaitokset rajoittavat ilotulitteiden käyttöä kaupunkien keskustojen alueella. Ilotulitteiden ampuminen on sallittua uudenvuodenaaton klo 18 ja uudenvuodenpäivän aamun kello 2 välisenä aikana paitsi niillä alueilla, joilla pelastuslaitos on kieltänyt sen.

Helsingissä ilotulitteiden ja paukkupommien käyttö on kielletty muun muassa ydinkeskustan alueella, muutamissa keskustan puistoissa, suurimmissa ostoskeskuksissa ja toreilla.

Tampereella käyttökielto on voimassa ydinkeskustassa alueella Kekkosentie – Kalevan puistotie – Viinikankatu – Tampereen valtatie – Jokikatu – Viinikanlahti – Eteläpuisto – Palomäentie – Näkötornintie – Vesilinnankatu – Paasikiventie. Pelastuslaitos haluaa muistuttaa ihmisiä myös suojalasien käytöstä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos kieltää ilotulitteiden ampumisen Turun, Uudenkaupungin ja Naantalin keskusta-alueilla sekä Naantalissa lisäksi kylpylän alueella.

Lapin pelastuslaitoksen alueella puolestaan käyttökielto koskee Kemin Sauvosaaren, Tornion Suensaaren ja Kittilän Levin alueita.

Katso Pelastustoimen sivulta kattava lista ilotulitteiden käyttökielloista.

Teksti: Kaisu Puranen

Kuva: Adobe Stock

Lue lisää