Onnettomuuksien ehkäisy 25.7.2016

Turvallisuuden huiput kokoontuvat Jyväskylässä

Ohjelmaa on runsaasti kaikille kolmelle messupäivälle.

Ohjelmaa on runsaasti kaikille kolmelle messupäivälle.

Turvallisuusalan ammattilaiset ja turvallisuusalasta kiinnostuneet kokoontuvat jälleen Jyväskylän Turvallisuusmessuille syyskuussa. Ohjelmaa on runsaasti kaikille kolmelle messupäivälle. Messut avaa sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg.

Tietoiskujen aiheina ovat muun muassa sopimuspalokuntalaisten koulutusjärjestelmän uudistus sekä sopimuspalokunta Suomessa. Keski-Suomen pelastuslaitos esittelee uudet verkkosivunsa ja paikalla kuullaan myös turvallisuudesta kilpailuetuna.

Pelastusopiston MOPSI-simulaattorin sammutusnäytös nähdään kaikkina messupäivinä, samoin tullikoiranäytös.

Pelastustieto on Turvallisuusmessujen mediakumppani.

Laaja esittelypaketti Turvallisuus 2016-messuista julkaistaan messulehdessä, joka ilmestyy 31. elokuuta. Pääset viikkoa ennen messuja tutustumaan, mitä kaikkea messut tarjoavat ja miksi kannattaa syyskuun ensimmäisellä suunnistaa kohti Jyväskylää.

Luolasukeltajat mukana messuilla

Viiden suomalaisen luolasukellusmatka Norjaan vuonna 2014 päättyi kahden sukeltajan kuolemaan. Sukelluksesta selvinneet kokosivat pelastusryhmän ja hakivat ystävänsä luolasta pois.

Luolasukeltajat Patrik Grönqvist ja Vesa Rantanen eivät halua jumiutua tapahtuneen kertaamiseen, mutta sen sijaan he haluavat puhua luolasukeltamisen turvallisuudesta.

”Itse olen oppinut seuraamaan entistä tarkemmin, mitä ympärillä sukeltaessani tapahtuu, miten muut reagoivat”, kertoo Grönqvist.

”On oltava realisti ja mietittävä, mikä kaikki voi mennä pieleen”, pohtii Rantanen.

Grönqvist ja Rantanen puhuvat aiheesta Turvallisuusmessuilla.

Turvallisuus 2016 -messut Jyväskylässä 7.-9. syyskuuta.

Teksti: Esa Aalto

Kuva: Kimmo Kaisto

Lue lisää