Pelastuslaitokset 12.10.2017

Vuoden palomies Ilpo Tolonen on monipuolinen kehittäjä

Ilpo Tolonen kesällä 2016 käsissään Palosuojelurahaston Innovaatiopalkinnon kunniamaininta asuinrakennusten omavalvonnasta.

Ilpo Tolonen kesällä 2016 käsissään Palosuojelurahaston Innovaatiopalkinnon kunniamaininta asuinrakennusten omavalvonnasta.

Kymenlaakson pelastuslaitoksella pelastuspäällikkönä työskentelevä Ilpo Tolonen tunnetaan pelastusalan monipuolisena kehittäjänä. Myös hänen oma uransa on hyvin monipuolinen.

 ”Päädyin aikanaan pelastusalalle ensin kesätöihin paloasemalle, jonka jälkeen päätin opiskella palomieheksi. Sen jälkeen olen kouluttautunut matkan varrella pelastussukeltajaksi, paloesimieheksi, palomestariksi ja paloinsinööriksi”, kertoo Tolonen.

Lista osallistumisesta alan erilaisiin kehittämistyöryhmiin on suorastaan hengästyttävä. Hän ollut monessa mukana. Omaan tyyliinsä liikoja meteliä osallisuudestaan pitämättä.

Koulutuksen ohella hän korostaa hyviä työkavereita. Ilman heitä eivät hommat onnistu.

”Olen saanut tehdä töitä hyvässä porukassa ja olla mukana hyvissä työryhmissä. Aina on ollut tekemisen meininki.”

Koulutus, opiskelu ja siinä lukeminen ovat hyödyksi ammattitaidolle.

”Olen lukenut pienestä pitäen, Aku Ankoista ja seikkailukirjoista alkaen.”

”Usein kun lukee hyviä raportteja, toivoisi, että mahdollisimman moni lukisi ne. Niissä on ammattitaidon kannalta hyviä asioita.”

Vuoden Palomiehen valitsee toimikunta, johon kuuluvat edustajat Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä, Suomen Palopäällys­töliitosta, Julkisten ja hyvinvointialojen liitosta, Suomen Sopimuspalokuntien Liitosta, Pelastustieto-lehdestä ja Sisäministeriön pelastusosastolta. Vuoden Palomies tai Palokuntalainen on valittu vuodesta 1982 lähtien.

Katso tiedote aiheesta täältä.

Ilpo Tolosesta kerrotaan enemmän henkilöhaastattelussa Pelastustustiedossa 8, joka ilmestyy 25. lokakuuta!

Teksti: Esa Aalto ja www.vuodenpalomies.fi

Kuva: Teemu Heikkilä

Lue lisää