Operatiivinen toiminta 11.1.2017

11 yksikköä jälkisammutustöissä Meilahden kattopalossa

Kun yksiköt saapuivat kohteeseen, rakennuksen katolta löivät kymmenmetriset liekit viiden metrin leveydeltä.

Kun yksiköt saapuivat kohteeseen, rakennuksen katolta löivät kymmenmetriset liekit viiden metrin leveydeltä.

Meilahden sairaala-alueella Helsingissä palaneen varalämpövoimalan jälkisammutus- ja raivaustyöt ovat edelleen käynnissä.

Helsingin pelastuslaitos sai tiistaina aamupäivällä hälytyksen rakennuspaloon Paciuksenkatu 2:een. Kohteeseen hälytettiin 10 pelastuslaitoksen yksikköä. Kun yksiköt saapuivat kohteeseen, rakennuksen katolta löivät kymmenmetriset liekit viiden metrin leveydeltä.

”Kattorakennuksissa syttyi tulipalo, ja meillä on edelleen kohteessa 11 yksikköä. Palo on saatu hallintaan ja sammutettu valtaosin. Nyt siellä paiskitaan jälkivahinkojen torjuntatehtävien parissa”, kertoo päivystävä palomestari Tomi Kuusamo.

Rakennus on ollut osittain käytössä ja osittain korjausrakentamisen alla.  Ihmisvahinkoja ei ole tapahtunut. Kuusaman mukaan myöskään häiriötä alueen sairaaloille ei ole syntynyt. Vaaraa ulkopuolisille ei myöskään tullut.

Liikenteelle aiheutuu edelleen häiriötä. Paciuksenkatu on toistaiseksi katkaistu tulipalon kohdalla kumpaankin kulkusuuntaan.

Rakennuksen varsinainen tehtävä on tuottaa sairaala-alueelle höyryä. Toiminta on toistaiseksi jatkunut häiriöttä.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Kuusaman mukaan tasakatto oli haasteellinen sammuttaa, mutta palo saatiin hallintaan parissa tunnissa. Käytössä oli kaksi nostolavaa.

Teksti: Kaisu Puranen

Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Lue lisää