Operatiivinen toiminta 27.3.2016

Hälytysilmoitus: häkessä perusmaanantainakin on kiire

Hätäkeskuspäivystäjät Heidi Forsblom (vas) ja etualalla Lilly Niemi.

Hätäkeskuspäivystäjät Heidi Forsblom (vas) ja etualalla Lilly Niemi.

Ylipäivystäjä Heidi Forsblom ajaa helmikuisena maanantaiaamuna kohti työpaikkaansa, Keravan hätäkeskusta. Ennen seitsemää tiet ovat lumisateen jäljiltä vielä auraamatta. Forsblom pohtii, että olosuhteet ovat hyvin otolliset liikenneonnettomuuksille. Ne saattaisivat hyvinkin tuoda kiirettä työpäivään.

Forsblomin työt hätäkeskussalissa alkavat seitsemältä. Hän asettuu ottamaan vastaan ensisijaisesti ruotsinkielisiä hätäpuheluita tunniksi. Sen jälkeen työt jatkuvat tammikuussa taloon tulleen hätäkeskuspäivystäjä Lilly Niemen perehdytyksellä.

Forsblomin työvuoro alkaa vilkkaasti. Ensimmäisen tunnin aikana hän hälyttää ambulanssin kiireiselle rintakipukeikalle, kolme ambulanssia kiireettömälle D-tehtävälle ja poliisipartion kiireettömälle omaisuudensuojaustehtävälle.

Pyörätielle kaatuneen puun raivaamiseen Forsblom ei hälytä yksikköä, mutta eräälle soittajalle hän antaa ohjeet mennä omalla kyydillä päivystykseen. Taskupuheluunkin Forsblom huhuilee pariin otteeseen: ”Hätäkeskus – Nödcentralen.”

Lue koko Hälytysilmoitus Keravan hätäkeskuksen 12 tunnista seuraavasta Pelastustiedosta, joka ilmestyy 30. maaliskuuta!

Teksti: Marko Partanen

Kuva: Teemu Heikkilä

Lue lisää