Operatiivinen toiminta 19.3.2020

Editkilpailun vuoden juttu ammatti- ja järjestölehtien sarjassa: Iso-Syötteen kolme kovaa – evakuointi, ERICA ja synergia

Hälytysilmoitus-juttusarjassa julkaistiin Pelastustiedossa 1/2019 iso juttukokonaisuus hotelli Iso-Syötteen tulipalosta. Juttu osallistui Aikakausmedian järjestämään Editkilpailuun ja se voitti pääpalkinnon ammatti- ja järjestölehtien sarjassa.

Vuoden juttu -sarjoissa haetaan toimitusten onnistunutta yhteistyötä. Juttu on eri tekijöiden suorituksia, synergiaa ja ongelmanratkaisukykyä parhaimmillaan ja enemmän kuin osiensa summa. Jutun tekemisessä on voinut olla mukana myös freelancereita. Tämä kilpailusarja on Editkilpailun suosituin. Ehdotuksia palkittavista tuli yhteensä 97.

Tuomaristo perusteli seuraavasti:

Konkreettinen ja selkeä kuvaus ammattilaisten toiminnasta kriisitilanteessa ja onnistumiseen tarvittavasta joukkuepelistä. Aihe kiinnostaa maallikkoakin. Paljon faktoja sisältävä ja jopa tarinallinen juttu on rakennettu pieteetillä, ja siinä on hyödynnetty hienosti informatiivista grafiikkaa sekä tilannekuvia läheltä ja kaukaa. Asiantuntijoiden lausunnot ja toimintaohjeet vastaisuuden varalle ovat todellista hyötyjournalismia.

Juttukokonaisuuden tekijät ovat freelancer-toimittaja Marko Partanen, kuvat Jari Moilanen/Airmoilanen, Juho Tolonen, Ville Honkonen, AD Kimmo Kaisto ja grafiikka Peter Bange.

Lue tästä koko juttu.

Lue lisää