Operatiivinen toiminta 5.10.2016

Hälytysilmoitus: Omenahotellin huoneistopalo pamahti yhtäkkiä ullakkopaloksi

Tilannekuvaa oli hankala muodostaa, mutta poliisin miehittämätön kopteri avasi palomestari Janne Kumpulaiselle videonäkymän katolle. Nostolavakuskit tekivät pitkän päivätyön korkeuksissa.
Kuva: Lounais-Suomen poliisilaitos.

Tilannekuvaa oli hankala muodostaa, mutta poliisin miehittämätön kopteri avasi palomestari Janne Kumpulaiselle videonäkymän katolle. Nostolavakuskit tekivät pitkän päivätyön korkeuksissa. Kuva: Lounais-Suomen poliisilaitos.

Hälytysilmoituksen mukaan Porin keskustassa Omenahotellin katolla olevasta ilmanvaihdon konehuoneesta tuprutti harmaata savua. Palo sammui parissa minuutissa muutamalla suihkuputken kahvankäännöllä. Vartti sitten sammutettu huoneistopalo muuttui kuitenkin yhdessä odottamattomassa pamauksessa hotellin ullakkopaloksi.

Raumalta tullut nostolava pedattiin kävelykadulle, pääsisäänkäynnin eteen. Kuva: Satakunnan pelastuslaitos.
Raumalta tullut nostolava pedattiin kävelykadulle, pääsisäänkäynnin eteen. Kuva: Satakunnan pelastuslaitos.

Porin VPK:n yksikönjohtaja Joonas Kekki käski savuparien tehdä reikiä parvekkeella olevaan seinään, jotta päästäisiin tilaan, josta liekit löivät. Käyntiluukkuja ei ollut näköpiirissä. Seinä oli kiveä, joten reikää ryhdyttiin tekemään porilaisittain huligaanilla eli murtoraudalla. Ensimmäisestä reiästä saatiin juuri ja juuri suihkuputki sisään.

”Kun palo eteni, niin perässä juostiin koko ajan. Silloin kun tehtävä on oikealla raiteella, ei tunne huolta siitä, tekeekö johtajana oikeita asioita. Tämä tunne oli nyt poissa”, kuvailee palomestari Janne Kumpulainen.

Poliisin miehittämätön kuvauskopteri avasi kuitenkin Kumpulaiselle videonäkymän katolle.

Valistusmestari Mirva Torvisen mukaan pelastuslaitoksen tulipalon aikaisia Facebook- ja Twitter-päivityksiä seurattiin hyvin, niillä tavoitettiin tuhansia ihmisiä. Omenahotellin tulipalo syttyi 28.5.2016.

Lue koko Marko Partasen hälytysilmoitus-juttu Pelastustiedosta 7/2016, joka ilmestyy 5. lokakuuta.

Lue lisää