Operatiivinen toiminta 7.11.2017

Jussi osallistui Suomen Paras Palomies -kilpailuun: ”Tästä ei vissiin selvitä pullalla”

Kilpailu kuvattiin Pelastusopistolla. Porukka hioutui nopeasti yhteen.

Kilpailu kuvattiin Pelastusopistolla. Porukka hioutui nopeasti yhteen.

Palomies Jussi Sintosen olkapää meni sijoiltaan vaativissa kuvauksissa.

Jussi Sintonen, 27, on yksi kymmenestä palomiehestä, jotka kisaavat Suomen parhaan palomiehen tittelistä Sub-kanavalla ensi keväänä nähtävässä reality-ohjelmassa.

Tuotantoyhtiön mukaan kysymyksessä on ”uusi vauhdikas ja jännittävä kilpailu- ja viihde-reality, jossa testataan kymmenen eri puolilta Suomea mukaan päässeen rohkean palomiehen kunto, kestävyys ja taidot.” Ohjelmassa palomiehet kisaavat sekä yksilötehtävissä että joukkueissa.

Kun ohjelmaan haettiin palomiehiä, Sintonen mietti pitkään, lähteäkö mukaan vai ei. Nyt hän on hyvin tyytyväinen, että lähti.

Kilpailijoiden esittely. Saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla.

”Nyt on tosi hieno fiilis, onnellinen olo. Se oli todella miellyttävä kokemus, ja haastavakin. Siellä tuli esiin sellaisia asioita, joita ei olisi ikinä uskonut itsestään löytävänsä.”

Kilpailu kuvattiin Pelastusopistolla. Sintosen mukaan kilpailutehtävät muistuttivat palomiehen työtä tai harjoituksia, mutta niihin toki haettiin myös näyttävyyttä ja jännitystä.

”Pitää muistaa, että se oli kilpailu, ja siinä haettiin show’ta. Menimme kelloa vastaan, eikä niitä asioita välttämättä tekisi samaan tyyliin töissä.”

Kilpailussa testattiin paitsi palomiesten fyysisiä voimia, myös paineensietokykyä ja henkistä kanttia. Tuotantotiimi lisäsi tarkoituksella kilpailijoiden paineita.

”Kyllä siellä oli sellaisia tehtäviä jotka yllättivät. Vedin itseni ihan piippuun muutamassa vedossa. Piti myös olla järki mukana, punnita, että tekeekö täysiä, jolloin mahdollisuus virheisiin kasvaa väsyneenä, vai tekeekö rauhassa ehjän suorituksen.”

”Luonto korjasi omansa”

Kuvausten tiimellyksessä Sintosen olkapää meni sijoiltaan. Se leikattiin kuukausi sitten, ja Sintosen mukaan kuntoutuu hyvää vauhtia. Hän ei voi paljastaa ennakkoon, millaisessa tehtävässä tapaturma sattui.

”Sanotaanko, että luonto korjasi omansa pois. Heikot karsitaan, vahvat jatkavat.”

Kilpailijajoukko majoittui yhdessä Kuopiossa. Yhteishenki löytyi mutkattomasti, ja kilpailu sujui rehdin kannustamisen merkeissä.

”Niin kuin palokunnassa tuppaa aina olemaan, porukka hioutui tosi hienosti yhteen. Ei mennyt kuin yksi päivä, ja pikku naljailu alkoi. Se on sama opistossa, koulussa tai eri työvuoroissa.”

Jussi Sintonen kesällä 2017 Pelastustiedon kuvauksissa.

Sintonen on toiminut Pelastustiedon mainoskasvona, ja lisäksi hänellä on oma Mä oon vaan mä -niminen sivu Facebookissa ja Instagramissa. Hän sanoo haluavansa niiden kautta rohkaista ihmisiä positiiviseen ajatteluun, uskaltamaan olemaan sellaisia kuin ovat.

”Minusta tuntuu, että tämän päivän ihmiset ovat kovia kyräilemään hiljaisuudessa, eivätkä uskalla tuoda asioita esiin. Uskallan sanoa asiat, niin kuin ne minusta tuntuvat. Jos asioihin pitää ottaa kantaa, niin otan.”

Mediassa esiintynyt palomies joutuu perinteen mukaan tarjoamaan vuorolleen pullakahvit. Niin myös Järvenpään paloasemalla, jossa Sintonen on töissä.

”Veikkaan, ettei tästä vissiin selviä pullalla. Varmaan kakku täytyy viedä omaan vuoroon. Sanoin, että se on kertaluontoista, ei jokaisesta jaksosta.”

Teksti: Kaisu Puranen

Kuvat: Teemu Heikkilä ja ITV Studios Finland

 

Lue lisää