Operatiivinen toiminta 31.8.2015

Normikeikka: ylileveä kuljetus törmäsi kannatintolppaan

Vaarana oli, että ylikorkea kuljetus törmää vääntyneeseen ja melkein poikki olleeseen palkkiin ja opastintaulut sekä palkit kaatuvat kokonaan tielle.

Vaarana oli, että ylikorkea kuljetus törmää vääntyneeseen ja melkein poikki olleeseen palkkiin ja opastintaulut sekä palkit kaatuvat kokonaan tielle.

Keski-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen 30. elokuuta kello 0.47 Tikkakosken risteyksen kohdalle, jossa ylileveä kuljetus oli törmännyt liikenteen opastintaulujen kannatintolppaan. Risteys sijaitsee parikymmentä kilometriä Jyväskylän keskustasta pohjoiseen.

”Poliisi pyysi meidät vahingontorjuntatehtävään, sillä oli vaikea arvioida kuinka kauan painavat kannatinpalkit ja taulut pysyvät pystyssä. Vaarana oli, että ylikorkea kuljetus törmää vääntyneeseen ja melkein poikki olleeseen palkkiin ja opastintaulut sekä palkit kaatuvat kokonaan tielle,” kertoo palomestari Pentti Partanen Keski-Suomen pelastuslaitokselta.

Leveä kuljetus oli ollut matkalla etelän suuntaan määränpäänä Turku. Kuljetuksen etuautosta havaittiin tapahtunut törmäys ja ilmoitettiin eteenpäin liikenteen valvontakeskukselle, josta sitten tehtiin ilmoitus poliisille.

Suurta kattilaa kuljettanut saattue ei jäänyt paikan päälle odottamaan viranomaisia, vaan jatkoi matkaansa. Poliisi pyysi pelastuslaitoksen kohteeseen vahingontorjuntatehtävään.

Pelastusyksikkö laittoi sortumatuen kallellaan olleen metallitolpan väliaikaiseksi tueksi.

”Meillä oli paikalla pelastusyksiköt Tikkakoskelta ja Jyväskylästä. Miehistöä tarvittiin varoittamaan liikennettä, jotta lisäonnettomuuksia ei syntyisi.”

”Onneksi Nelostie ei ollut vilkkaimmillaan yöaikaan. Laitoimme sortumatuen kallellaan olleen metallitolpan väliaikaiseksi tueksi. Meidän kannalta tämä oli normikeikka.”

Paikalle hälytettiin tieurakoinnista alueella vastaava toimija, joka hankki paikalle järeämpää raivaus- ja nostokalustoa korjaamaan opasteita. Partasen mukaan poliisi jäi vielä ohjaamaan liikennettä risteysalueelle pelastuslaitoksen lähdettyä pois paikalta.

Teksti: Mika Rinne

Kuvat: Keski-Suomen pelastuslaitos

Lue lisää