Operatiivinen toiminta 1.6.2018

Päivi Kelloniemi on Vuoden Hätäkeskuspäivystäjä

Päivi Kelloniemi tunnetaan työyhteisössä avuliaana ja kehittämismyönteisenä työntekijänä.

Päivi Kelloniemi tunnetaan työyhteisössä avuliaana ja kehittämismyönteisenä työntekijänä.

Päivi Kelloniemi Oulun hätäkeskuksesta on valittu Vuoden Hätäkeskuspäivystäjäksi.  

Hätäkeskuspäivystäjä on avun ja turvan ensimmäinen viranomaislenkki. Hän on taho, johon hätätilanteessa ollaan ensimmäisenä yhteydessä, ja jonka toimenpitein eri viranomaisten hälytysluonteinen toiminta käynnistyy.

Päivi Kelloniemi tunnetaan työyhteisössä avuliaana ja kehittämismyönteisenä työntekijänä, joka toimii esimerkillisesti yhteisten päämäärien saavuttamiseksi. Hän hallitsee vahvalla ammattitaidollaan toiminnan ohjeistuksen ja tekniikan, ja pyrkii toiminnan muuttuessa olemaan muutoksen ytimessä. Kelloniemi on koko 16 vuotta kestäneen uransa ajan osoittanut ammattitaitoista suhtautumista ja sitoutumista työhön, asiakkaisiin, ilmoittajiin ja yhteistyöviranomaisiin.

”Työ vaatii pitkää pinnaa ja kykyä eläytyä toisen asemaan”

Hätäkeskuspäivystäjältä on löydyttävä henkistä kanttia. Välillä kohdalle osuu sellaisia puheluita, joita kovinkaan ammattilainen ei unohda.

”Hätäkeskuspäivystäjänä olen läsnä koko elämän kirjossa syntymästä kuolemaan, ja varsinkin siinä välissä sattuvissa elämän suurissa käännekohdissa. Synkimpiä tehtäviä ovat aina ne, jotka koskevat lasten kaltoinkohtelua. Hienoimpia hetkiä taas ovat ne, kun omalla toiminnalla saa hermostuneen ja kiihtyneen asiakkaan rauhoitettua, ja puhelun lopuksi saa tältä vielä kiitoksen”, Kelloniemi kuvailee.

Kelloniemen mukaan työ on aikakriittistä ja paine on ajoittain kova, kun nopealla tilannearviolla pitää pystyä kohdentamaan oikeanlaista apua ja kohtaamaan hädässä olevia ihmisiä.

”Palkinto on hieno kiitos meille rivipäivystäjille. Se kertoo siitä, että meidän arkista puurtamistamme arvostetaan.  Haluan kiittää työtovereitani Oulun hätäkeskuksessa ja Hätäkeskuslaitosta saamastani tuesta ja kannustuksesta”, Päivi Kelloniemi kiittää.

Vuoden Hätäkeskuspäivystäjän valitsi Hätäkeskuslaitoksen nimetty palkitsijaraati. Vuoden Hätäkeskuspäivystäjä valittiin nyt toista kertaa.

Lähde ja kuva: Hätäkeskuslaitos

Lue lisää