Operatiivinen toiminta 28.12.2021

Tulityöt: Laitospalokunta tositoimissa omalla tontilla

Laitospalokunnalla on käytössään täysvarusteltu sammutusauto, jonka avulla katolle saatiin vettä.

Laitospalokunnalla on käytössään täysvarusteltu sammutusauto, jonka avulla katolle saatiin vettä.

Millog Oy:n pääkorjaamorakennuksen katolla syttyi tulitöiden seurauksena tulipalo viime heinäkuussa. Oma laitospalokunta riensi nopeasti sammuttamaan paloa. Millog Oy:n Lylyn toimipaikan päivittäistä työtä on Puolustusvoimien ja muiden asiakkaiden materiaalin kunnossapitoon liittyvät tehtävät.

Laitospalokunnan päällikkö Tero Uotila kasasi joukkonsa, kun tulitöistä syttyi tulipalo katolla.

Ulkopuolinen urakoitsija havaitsi palon itse ja otti yhteyttä kiinteistöhuoltoon, joka hälytti laitospalokunnan. Sen päällikkö Tero Uotila kävi toteamassa tilanteen, soitti hätänumeroon, kasasi joukkonsa ja ryhtyi sammuttamaan kattopaloa. Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen aamupäivällä puoli yhdentoista jälkeen. Seurasi komppanialähtö. Paikalle hälytettiin peräti 22 yksikköä.

”Hyvin nopeasti pudotin sen joukkuetason tehtäväksi ja muut yksiköt vapaaksi, kun tuli tieto, että teollisuuspuoli ja Millogin oma porukka oli saanut alkusammutuksen hyvin toimimaan”, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilannekeskuksessa toimintaa johtanut palomestari Pauli Keskinen.

Työt pääkorjaamorakennuksen katolla olivat loppusuoralla, kun palo havaittiin. Laitospalokunnan päällikön Tero Uotilan mukaan syttymiskohta oli ylösnosto katon korotetun rakenteen nurkassa.

”Sellainen hormi-ilmiö. Kyllä sieltä jo liekki tuli, kun ensimmäisen kerran sinne menin. Soitin yksykskakkoseen, koska totesin, että ei siinä pelkällä sammuttimella pärjää. Urakoitsija oli jo alkusammutusta yrittänyt, ja hänen sammuttimensa oli siinä vaiheessa tyhjä, Uotila kertoo.

Lue Pelastustiedosta 8/2021, miten tapahtumat etenivät. Lisää juttua tulitöistä Pelastustiedossa 9–10/2021.

Teksti: Jarkko Sorjonen, kuvat: Millog Oy

Lue lisää