Operatiivinen toiminta 20.3.2019

Virve siirtyy laajakaistaan – mahdollistaa videoiden ja kuvien siirron

Videon, kuvien ja datan siirto laajakaistaan siirryttäessä mahdollistuu arviolta vuonna 2022.

Videon, kuvien ja datan siirto laajakaistaan siirryttäessä mahdollistuu arviolta vuonna 2022.

Viranomaisverkon seuraava sukupolvi eli Virve 2.0 toteutetaan viranomaisten ja kaupallisten toimijoiden yhteistyönä.

Suomen Erillisverkot kilpailuttaa kaupalliset verkko-operaattorit kevään aikana. Vuoden 2019 loppuun mennessä operaattori on valittu. Erillisverkot toteuttaa voittaneen 4G-verkon päälle viranomaisia palvelevat ratkaisut ja toimii palveluoperaattorina.

Virve varmistaa viranomaisten ja muiden toimijoiden viestintää ja yhteistyötä organisaatiorajojen yli myös tulevaisuudessa, kun laajakaistaan siirryttäessä videon, kuvien ja datan siirto mahdollistuu arviolta vuonna 2022. Nykyinen Virve jatkaa uuden Virve 2.0 -verkon rinnalla ainakin vuoteen 2025 saakka.

Erillisverkot toteuttaa kaupallisen verkon infrastruktuurin päälle kilpailutuksessa valittavan operaattorin kanssa neuvottelemansa, mahdollisimman hyvin viranomaisia palvelevat ratkaisut.

”Kaikki keskeiset viranomaiset ja turvallisuustoimijat määrittelevät Virven tulevaisuuden palvelut ja palvelutason. On jokaisen suomalaisen etu, että turvallisuustoimijoilla on tässä suhteessa vaativa maku. Meillä on nyt, mutta myös tulevaisuudessa maailman paras viranomaisverkko”, sanoo liiketoimintajohtaja Jarmo Vinkvist Erillisverkoista.

Suomen Erillisverkkojen toimitusjohtaja Timo Lehtimäki sanoi tiistaina teknologialehti Tiville, että poikkeusoloissa viranomaisviestintä hoidetaan muuten kuin Virve-verkolla.

”Virve ei ole poikkeusolojen verkko. Myös nykyiset tetra-taajuuslaitteet ovat häirittävissä niin, että taajuudet voi täyttää mössöllä. Poikkeusolojen aikana viestintä hoidetaan jollakin muulla kuin Virve-verkolla. Virve ei ole tarkoitettu myöskään pelkästään viranomaisille, vaan käyttäjinä on esimerkiksi vartiointi­liikkeitä ja teleyrityksiä”, Lehtimäki sanoi.

Lähde: Suomen Erillisverkot

Kuva: Kimmo Kaisto

Lue lisää