Harjoitus ja koulutus 12.12.2023

Road Rescue – vakuuttava paketti

Road Rescue 2023 -koulutuksessa kolmella rastilla käsiteltiin potilaan siirtoa onnettomuusajoneuvosta. Koulutuksessa olivat mukana myös ensihoidon opiskelijat WinNova-oppilaitoksesta Porista.

Road Rescue 2023 -koulutuksessa kolmella rastilla käsiteltiin potilaan siirtoa onnettomuusajoneuvosta. Koulutuksessa olivat mukana myös ensihoidon opiskelijat WinNova-oppilaitoksesta Porista.

Uusien autojen raivaamista kolmen valmistajan pelastustyökalusarjaa käyttäen. Pelastustilanne kyljellään olevassa bussissa. Ketjuvetoa kylkikolarissa, potilasevakuointeja ja kommunikointia erilaisissa tilanteissa. Road Rescue tarjoili näitä kaikkia yhden päivän aikana.  

Suomen Palopäällystöliitto järjesti Road Rescue -koulutuksen neljännen kerran, jo toistamiseen paikkana oli Porin Turvallisuuskeskus. Vuosien mittaan tarjonta elää, joten uudelleen koulutukseen saapuva saa mukaansa aina jotakin uutta. Palomies Henri Keskinen oli paikalla kolmatta kertaa, hän harmitteli lähinnä sitä, että Road Rescue järjestetään vain kerran vuodessa.

Koulutuksen ensikertalainen oli yhteistyökumppani WinNova-oppilaitos, jonka ensihoidon opiskelijat esittivät koulutusrasteilla potilaita.
”Opettavaisinta oli huomata, kuinka tärkeää ensihoidon ja pelastuksen yhteistyö on. Toivoisinkin tämänkaltaisia harjoituksia tulevaisuudessa lisää ja siten, että ensihoito olisi mukana harjoituksessa. Kaiken kaikkiaan Road Rescue oli mahtava kokemus”, opiskelija Ulla Ahosmäki sanoo.

”Oli mielenkiintoista toimia ryhmässä, jossa kukaan ei tuntenut toisiaan. Puhuimme kaikki paljon ja kerroimme juurta jaksain, mitä pitää tehdä. Tutussa porukassa saatettaisiin olettaa toisen tekevän jotakin, mutta tässä niin ei tapahtunut”, sopimuspalokuntalainen ja ensihoitaja Kati Laurolinna

Teksti Marko Partanen
Kuva Kimmo Kaisto

Lue koko juttu Pelastustiedosta 7/2023
Katso harjoituksesta kuvattuja videoita Pelastustiedon Instagramista ja TikTokista.

Videot:
Kyljellään olevassa bussissa
Potilaan evakuointi
Ketjuveto kylkikolarissa
Nykyaikaisen ajoneuvon raivaaminen

Lue lisää