Tutkimus ja viestintä 28.11.2016

Turvallisuus kilpailutekijänä esillä ajankohtaispäivillä – vielä ehdit ilmoittautua!

Viime vuonna ajankohtaispäivillä puhui Petteri Orpo, jota SPEKin johtaja Matti Orrainen muisti.

Viime vuonna ajankohtaispäivillä puhui Petteri Orpo, jota SPEKin johtaja Matti Orrainen muisti.

Kiinteistöjen paloturvallisuuden ajankohtaispäivillä käsitellään jälleen ajankohtaisia paloturvallisuuden teemoja. Pelastusalan neuvottelupäivien nimellä aikaisemmin kulkenut tapahtuma käynnistyy Silja Symphonylla keskiviikkona 30. marraskuuta.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön SPEKin koulutuspäällikkö Heli Hätönen kertoo, että nimenmuutoksen taustalla on pyrkimys herätellä yrityksiä siihen, ettei kysymyksessä ole pelkästään pelastusalan tapahtuma.

”Yritykset ovat aikaisemminkin olleet hyvin edustettuna neuvottelupäivillä, mutta nyt haluamme korostaa erityisesti yritysten ja viranomaisten välistä vuoropuhelua, joka tapahtumassa on mahdollista”, Hätönen sanoo.

Hätönen nostaa ohjelmasta esille erityisesti turvallisuus kilpailutekijänä -teeman.

”Esimerkiksi Jarno Limnéllin, Antti Leinon ja Peter Claesonin luennot käsittelevät aihetta vähän eri näkökulmista, mutta tuovat esille, miten omaa toimintaa voi kehittää ja parantaa.”

Tänä vuonna tapahtumassa voi myös osallistua laivan turvahenkilöstön toteuttamaan evakuointiharjoitukseen. Harjoitus toteutetaan toisena seminaaripäivänä ennen lounasta, jolloin seminaaritila täytetään harjoitussavulla ja seminaariosallistujat evakuoidaan kokoontumispaikoille.

Päivät järjestetään nyt 34. kertaa. Hätönen arvioi, että tapahtumaan osallistuu yleensä noin 150 henkilöä luennoitsijat mukaan lukien.

SPEK järjestää ajankohtaispäivät yhteistyössä Suomen Palopäällystöliiton, Suomen Paloinsinööriyhdistys ry:n, Vakuutusalan tekniset tarkastajat ry:n, Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden Liitto ry:n, Finnsecurity ry:n, Elinkeinoelämän Keskusliiton sekä Työturvallisuuskeskuksen kanssa.

Virallinen ilmoittautumisaika ajankohtaispäiville päättyy tiistaina 29. marraskuuta, mutta Hätösen mukaan ilmoittautumisia otetaan vastaan senkin jälkeen. Ilmoittautua voi täällä.

Teksti: Kaisu Puranen

Kuva: SPEK

Lue lisää