Työturvallisuus 26.7.2018

Merta ja tykkylunta työturvallisuus ykkösenä

”Sukelluskouluttajan tehtävä meriolosuhteissa on tällä hetkellä parasta, mitä pelastusalalla voi tehdä

”Sukelluskouluttajan tehtävä meriolosuhteissa on tällä hetkellä parasta, mitä pelastusalalla voi tehdä", Jere Mäki-Patola vakuuttaa.

Haastatteluhetkellä ylipalomies Jere Mäki-Patolan, 35, on helppo hymyillä. Hän on juuri valmistunut Pelastusopiston alipäällystökurssi 42:lta ja startannut melkein siltä seisomalta kohti Bågaskäriä Inkoon saaristoon kouluttamaan vesisukelluskurssilaisia. Aurinko paistaa monessakin mielessä. Kurssin jälkeen alkavat työt paloesimiehen sijaisena Petosen paloasemalla Kuopiossa.

Taustaa ja monipuolista kokemusta löytyy myös Puolustusvoimista, jossa hän työskenteli viisi vuotta Merivoimien raivaajasukeltajana, sekä näiden ja veneenkuljettajien kouluttajana. Tämä antoi hyvän pohjan erilaisiin raivausräjäytyksiin niin veden alla kuin kuivalla maalla. Hän pyörittää myös omaa yritystä, joka on erikoistunut pihapuiden kaatoihin, sukellustöihin ja maastoräjäytyksiin. Kokemuksesta oli iso apu Pelastusopiston kehittämishankkeessa Tykkylumi- ja myrskytuhopuiden raivaaminen sähkölinjoilta räjäyttämällä.

Teksti ja kuvat: Kimmo Kaisto

Artikkeli jatkuu. Jos haluat lukea koko jutun, kirjaudu sisään Pelastustiedon tunnuksilla. Artikkeli on julkaistu myös Pelastustiedossa 4–5/2018.

...

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Pelastustiedon digipalvelun saat rajoittamattoman pääsyn palvelun sisältöön. Kirjaudu sisään tai tilaa digipalvelu.

Lue lisää