Yleinen 17.2.2022

Kansikilpailu: Vuoden 2021 parhaaksi äänestetty kansi kuvasi Kalajoen maastopaloja

Puhuttelevan kuvan Kalajoen maastopaloista otti Janne Rasila Jokilaaksojen pelastuslaitokselta.

Puhuttelevan kuvan Kalajoen maastopaloista otti Janne Rasila Jokilaaksojen pelastuslaitokselta.

Pelastustiedon parhaaksi viime vuoden kanneksi nousi tiukassa äänestyksessä 6/2021. Puhuttelevan kuvan Kalajoen maastopaloista otti Janne Rasila Jokilaaksojen pelastuslaitokselta. Perusteluiksi kerrottiin: ”Kuvauksellinen kuva, joka kertoo yhdestä isosta ponnistelusta poikkeuksellisen suuren metsäpalon sammutuksessa.”, ”Siluetti toimii.”

Kakkossijalle nousi kansi 7/2021, jonka kuvan pelastajaoppilaista Pelastusopistolla otti Kimmo Kaisto. Valintaa perusteltiin näin: ”Komea kuva! Ylväät miehet valmiina töihin!”, ”Jatkossakin tarvitsemme pelastajia ja paljon, joten tärkeä kuva ja juttu.”

Myös kolmannelle sijalle oli tunkua. Voiton vei kansi 4–5/2021. Petri Vanhanen oli yhdistänyt ja käsitellyt kansikuvan Teemu Heikkilän ja Pixabayn kuvista. Valintaa perusteltiin näin: ”Mielenkiintoinen ja jännittävä. Tarkka ja hyvälaatuinen kuva.”, ”Huomiota herättävä ja erilainen.”

Kansi 6/2021 (vas). sai äänistä 31 prosenttia, 7/2021 keräsi 29 prosenttia ja kansi 4–5/2021 sai 11 prosenttia.

Onnetar poimi Pelastustiedon nettitunnuksien saajiksi vuoden ajaksi Andre Sambergin Parkanosta ja Pekka Arpiaisen Mikkelistä. Tunnuksilla voi lukea vapaasti kaikkia näköislehtiä ja muita aineistoja pelastustieto.fi-sivustolla. Pelastustieto-pysäköintikiekon saivat Päivi Korpivaara Jyväskylästä ja Niila Rentola Sievistä.

Onnea voittajille, ja iso kiitos kaikille äänestäneille sekä palautetta antaneille!

Lue lisää