Yleinen 25.2.2016

Mikko Ronkainen on vuoden 2015 palomiesurheilija

Mikko Ronkainen on vuoden 2015 palomiesurheilija.

Mikko Ronkainen on vuoden 2015 palomiesurheilija.

Oululainen palomies Mikko Ronkainen on vuoden 2015 palomiesurheilija. Valinnan teki jo viidettä kertaa Suomen palohenkilöstön urheiluliitto. 28-vuotias Ronkainen on moninkertainen voimanoston Suomen mestari ja MM-pronssimitalisti alle 83 kilon sarjassa.

Ronkainen oli Pelastustiedon soittaessa juuri palannut palkinnonjakotilaisuudesta Haukiputaan paloasemalle.

”Saimme hälytyksen tulipaloon, mutta onneksi tuli sopivasti vaihtomies paikalle ja pääsin kakkukahville. Kyllähän se tuntuu hienolta saada tunnustusta voimannostolle, varsinkin kun palomiehissä on niin paljon eri lajien harrastajia. Talon johtoa kiinnostivat kovasti voimannostossa käytettävät varusteet ja doping-testit. Niitä on tullut kohdalle usein”, Ronkainen kertoo.

Ronkainen_Mikko_2
Mikko Ronkainen osallistuu parin viikon päästä pidettäviin klassisen voimannoston EM-kisoihin Virossa.

”Urheilu auttaa jaksamaan sekä fyysisesti että henkisesti. Voimannostossa minulla on menossa 12. kilpailuvuosi, mutta tykkään myös jääkiekosta, pyöräilystä ja juoksemisesta. Voimannosto tuo vaihtelua arkirutiineihin ja on hyvä treenata jotain tavoitetta varten. Kahden viikon päästä osallistun klassisen voimannoston EM-kisoihin Virossa.”

Ronkaisen mukaan liikunta antaa työhön lisäpotkua, mutta on vähän tuuristakin kiinni, pysyykö aina treenikunnossa. Työnantaja Oulu–Koillismaan pelastuslaitos saa häneltä kiitokset hyvistä tiloista ja mahdollisuuksista harrastaa liikuntaa.

”On kova haaste palomiehelle säilyä työkunnossa eläkeikään asti”, hän kiteyttää.

Teksti: Kimmo Kaisto, kuvat: Antti Kärppä, Oulu–Koillismaan pelastuslaitos


Kiertopalkinnon ovat aiempina vuosina saaneet crossfit-urheilija, MM-kultamitalisti Mikko Salo Porista, forssalainen penkkipunnerruksen PM-kultamitalisti Mikko Tiensuu, kempeleläinen voimanoston MM-pronssimitalisti Tomi Muhonen ja rullakiekon maailmanmestari Petri Partanen Kuopiosta. Vuoden palomiesurheilija -kiertopalkinto on omistettu lohjalaisen palomiehen, SM- ja PM-mitaleita hiihdossa ja juoksussa voittaneen Alpo Kinnusen muistoksi. Intohimoisena urheilumiehenä ja työyhteisön tsempparina tunnettu Kinnunen menehtyi äkillisesti vuonna 2011.

Lue lisää