Yleinen 17.2.2021

Tulen voimaa, tasa-arvoa ja luonnon ääri-ilmiöitä – kansikilpailu ratkesi

Vuoden 2020 parhaimmiksi valitut kannet vasemmalta oikealle.

Vuoden 2020 parhaimmiksi valitut kannet vasemmalta oikealle.

Pelastustiedon parhaaksi vuoden 2020 kanneksi nousi äänestyksessä niukasti 9–10/2020, jonka kuvan senioritalon tulipalosta Jyväskylän Palokassa oli ottanut Jari Laine/Color-Kuva Oy. Valintaa perusteltiin näin: ”Hyvin näkyy tulen paha voima kuvassa.”, ”Upea kuva tositoimista.”

Kakkossijan nappasi kansi 2/2020. Kuvan kahden VPK:n hälytysosastoon kuuluvasta Helinä Martista otti Esa Aalto. Perusteluiksi kerrottiin: ”Tasa-arvon aikakauteen hyvin sopiva kuva.”, ”Kuvan syvyys, värimaailma ja yhteyden tunne kuvattavaan henkilöön.”

Kolmanneksi eniten ääniä sai 7/2020. Petri Vanhanen oli yhdistänyt ja käsitellyt kansikuvan Pixabayn ja Kimmo Kaiston kuvista. Valintaa perusteltiin näin: ”Kannesta välittyy fiilis, joka voi välillä tulla pelastustoimen johtajalle jos kakka on osunut tuulettimeen. Johtajan roolissa palapeliä kasaan ja kohti tuntematonta kuitenkaan sitä pelkäämättä.”, ”Huomiota herättävä ja erilainen.”

Nettitunnukset vuodeksi

Onnetar poimi äänestä­jien joukosta Pelastustiedon nettitunnuksien saajiksi vuoden ajaksi Tero Mannisen Kiimingistä ja Tiia Haanpään Raisiosta. Tunnuksilla voi lukea vapaasti kaikkia näköislehtiä ja muita aineistoja pelastustieto.fi-sivustolla.

Onnea voittajille ja iso kiitos kaikille äänestäneille!

Lue lisää