Yleinen 24.2.2020

Viime vuoden paras kansi oli 8/2019: ammattilaisuutta ja naisenergiaa

Viime vuoden parhaaksi kanneksi valittu 8/2019 sai melkein 34 prosenttia kaikista äänistä. Kuvan otti Harri Mäenpää.

Viime vuoden parhaaksi kanneksi valittu 8/2019 sai melkein 34 prosenttia kaikista äänistä. Kuvan otti Harri Mäenpää.

Lehden lukijat ja nettivierailijat antoivat arvokkaan mielipiteensä. Viime vuonna uudistuneen Pelastustustiedon parhaaksi kanneksi ylsi melkein 34 prosentin ääniosuudella selvästi 8/2019. Palomestari Tiia Turusen ikuisti kansikuvaan ja tapasimme-juttuun Harri Mäenpää.

Voittajan valintaa perusteltiin näin: ”Kansi henkii vahvaa pelastustoimen ammattilaisuutta ja naisenergiaa, joka alalle tervetullutta. Kuva kertoo lukijalle myös alamme yhdenvertaisuudesta. Lisäksi kannen henkilökuvassa yhdistyy mukavasti työ- ja vapaa-aika.”

”Se kuvastaa tasapuolista kohtelua jokaista ihmistä kohtaan, niin suomalaisia kuin muitakin maalaisia ja eri aatteiden edustajia.”

Kakkossijan 31 prosentilla nappasi kansi 1/2019. Kuvan hotelli Iso-Syötteen sammutustöistä otti Ville Honkonen.

Perusteluiksi kerrottiin: ”Vahva värimaailma ja hyvin toimintaa kuvaava..asian ytimessä.”

”Kuvassa huokuu työolosuhteiden haastavuus johtuen niin työtehtävästä, kuin pohjoisen ankarista sääolosuhteista tunturin huipulla.”

Jaettu kolmossija

Kolmossijan jakoivat vajaan kymmenen prosentin ääniosuudella kannet 2 ja 3/2019. Yhdenvertaisuutta käsittelevän kannen 2/2019 kuvasi Teemu Heikkilä.

Valintaa perusteltiin näin: ”Mielestäni kansi on hienosti kuvattu ja artikkelin, johon kuva oli osoitettu, luettua jäin miettimään, että mitä mieltä omat toverit palokunnassa on minusta mieltä.”

”Simppeli ja tyylikäs!”

Jutun turvallisuusviestinnästä Pirkanmaalla numeroon 3/2019 kuvitti Teemu Heikkilä. Näin lukijat sanoivat:

”Alalla alkaa näkymään entistä enemmän naisia ja se on mielestäni hyvä asia! He ovat tervetulleita ja heistä voidaan muodostaa vahvoja tiimejä!”

Onnetar poimi äänestäjien joukosta Pelastutiedon nettitunnuksien saajiksi Topi Puronhaaran ja Samuli Ervastin. Tunnuksilla voi lukea kaikkia näköislehtiä ja muita aineistoja pelastustieto.fi-sivustolla.

Onnea voittajille ja iso kiitos kaikille äänestäneille!

Katso kaikki kannet isompana kuvagalleriasta alla.

Lue lisää