Arkistojuttu

Ensimmäinen Vuoden Palomies valittu 2/1983

Kuvassa Kailajärvi vastaanottaa Vuoden Palomies 1982 -tittelinsä Helsingin kaupungin ylipormestari Raimo Ilaskiveltä.

Kuvassa Kailajärvi vastaanottaa Vuoden Palomies 1982 -tittelinsä Helsingin kaupungin ylipormestari Raimo Ilaskiveltä.

Paloalalle on ensimmäistä kertaa valittu vuoden merkkihenkilö. Valinta päätyi tänä vuonna Tampereen palolaitoksen palveluksessa olevaan palomies Jouni Kailajärveen. Hän sai vastaanottaa nimityksensä Helsingissä ylipormestari Raimo lIaskiveltä helmikuun 21. päivänä. Entinen menestyksekäs aktiiviurheilija ja nykyinen palomies Jouni Kailajärvi pelasti viime vuoden tammikuun 5. päivänä Tampereen ratapihalla sattuneessa onnettomuudessa nuoren varusmiehen hengen (Pt 1982:8).

Jouni Kailajärven mielestä on väärin katsoa palomiehen palkkaa pelkästään vuosiansioihin tuijottaen. ”Vuoden mittaan tulee pyhäkorvauksista iso summa. Peruspalkkauksessa olisikin kyllä korjaamisen varaa  samoin kuin esimerkiksi sairaanhoitajilla ja poliiseilla.”

Ammatin varjopuolina hän pitää pyhätöitä ja esimerkiksi Tampereella työaikajärjestelyitä. ”Ennen tehtiin töitä vuorokausi ja sen jälkeen oli kaksi vapaata. Nyt on työ kaksivuorotyötä, 42 tuntia viikossa ja esimerkiksi työmatkat ovat lisääntyneet. Itse olisin ollut vanhan systeemin kannalta, mutta enemmistö halusi tätä uutta järjestelmää.”

Lataa PDF ja lue koko Palontorjunta 2/1983:n juttu.

Täältä löydät kaikki Vuoden Palomies -valinnat.

Lue lisää