Arkistojuttu

Palomiehet VR:n makasiinipalossa mellakan kohteena, 4/2006

Tulipaloa VR:n
makasiineille sammuttamaan menneet palomiehet saivat väkijoukon vihat päälleen. H25 sai osuman tuulilasiin. Kuva: Helsingin pelastuslaitos.

Tulipaloa VR:n makasiineille sammuttamaan menneet palomiehet saivat väkijoukon vihat päälleen. H25 sai osuman tuulilasiin. Kuva: Helsingin pelastuslaitos.

Helsinkiläiset palomiehet joutuivat vappuyönä 2006 odottamattomaan tilanteeseen, kun paloa VR:n makasiineille sammuttamaan menneet palomiehet saivat väkijoukon vihat päälleen. Onneksi kukaan ei loukkaantunut ilmassa sinkoilevista mukulakivistä, tyhjistä ja täysinäisistä pulloista ja laudanpätkistä. Nuorisojoukko kivitti paloauton tuulilasin rikki.

Ruotsissa on kerrottu tulipaloa sammuttavien palomiesten kivittämisestä keväällä 2016. Viime vuosina erilaisia vaaratilanteita ja jopa ansojen rakentamista on esiintynyt sekä Ruotsissa että Tanskassa. Vappuaattona 2010 Tampereen Näsinkalliolle kokoontunut, äänekkäästi yhteiskuntaa vastustava monisatapäinen nuorisojoukko esti yksikön pääsyä kohteeseen, haittasi tönimisellään sammutustehtävää ja lopulta tehosti vastalausettaan sankalla pullosateella. Taitava tilanteen lukeminen ja rauhallisuus pelastivat pelastusyksikön vakavilta loukkaantumisilta.

Lataa PDF ja lue koko Pelastustieto 4/2006:n juttu
Lue myös Pelastustieto 4/2010:n juttu
Aiheesta myös Ylen Elävässä arkistossa

Lue lisää