Arkistojuttu

Työturvallisuus koetuksella loistoristeilijän palossa 3/1999

Turun aluehälytyskeskus vastaanotti 19.2.1999 klo 14.59.41 hätäilmoituksen Masa Yardsin Turun telakalta. Hätäilmoituksen tekijä kertoi selkeästi kohteen osoitteen ja kuvasi onnettomuustilanteen seuraavasti: ”…rakenteilla olevasta laivasta tuli automaattihälytys ja näyttää paloa…”

”Palokohde laivassa oli 50 m leveä, 60 m pitkä ja käsitti 12 kerrosta. Musta läpinäkymätön savu ja valtava kuumuus vaikeuttivat palokohteen löytymistä. Laiva oli keskeneräinen ja kansilla olevien reikien ja aukkojen turvanarut ja kaiteet olivat sulaneet tai palaneet poikki, mikä aiheutti loukkaantumisriskin. Sammutus kesti yli neljä tuntia”, raportoi palopäällikkö Jari Sainio Turun telakalla helmikuussa tapahtunutta loistoristeilijä Voyager Of The Seas’n tulipaloa.

Palo oli yksi Turun palolaitoksen historian pahimmista. Sitä sammuttamassa olivat lähes kaikki palolaitoksen yksiköt, kaikki Turun kaupungin viisi sopimuspalokunta-VPK:ta, Raision vakinainen palolaitos sekä Kaarinan kaupungin Rantakulman sopimuspalokunta. Yhteensä sammutustyössä oli runsaat 170 henkilöä noin 40 sammutus- ja pelastusyksikön voimin.

Lataa PDF ja lue Pelastustieto 3/1999:n jutusta, mitä tapauksesta opittiin.

Lue lisää