Yleinen 23.3.2014

Ammattimies vai sopimusmies, siinäpä kysymys!

No niin,  taitaa se talvi pikkulhiljaa alkaa jo väistyä kevään tieltä. Josko tuota kunnon talvea on nyt ollutkaan tänä talvena. Se hyvä puoli on ollut, että ei ole tarvinnut pihaa paljon kolata eikä lumia luoda muualtakaan. Vaihtelua pariin edelliseen talveen verrattuna, enkä kyllä yhtään valita vaikka en päässyt hiihtämäänkään.
Mutta valituksia ja nurinoita kuuluu silti vähän joka puolelta. Nyt ovat jälleen nousseet otsikoihin ”palomiehet”! Yhden VPK-taustaisen ”palomiehen” sytyteltyä tulipaloja että saisi äksöniä kerrakseen. Onhan näitä ollut ennenkin ja luulenpa ettei tämäkään tähän jää. Kaikki muutokset pelastuslaitoksissa, häkessä ja sairaanhoitopiireissä tuo muutoksia meidän työhön ja  hälytykset ovat yksi osa niistä. Ne joko lisääntyy tai vähentyy jossakin päin valtakuntaa.
En oikein tiedä itkeäkö vaiko nauraa tälle touhulle, mistä nyt kirjoitetaan sopimuspalokuntalaisista ja ammattilaisista. Onhan toki selvää ettei sopimuspalokuntalainen voi korvata ammattiinsa opiskellutta pelastajakurssin käynyttä ammattipalomiestä. Toki voi sijaistaa kyseistä virkaa lyhyehkön ajan, mutta ei korvata kokonaan. Minäkään en hyväksy sitä että sopimusmies voidaan nimittää virkaan erivapaudella, eihän siinä ole mitään järkeä. Miksi sitten käydä alan ammatillinen koulutus, jos käy vaan muutaman viikon kursseja ja pääsee samaan virkaan! Sopimusmiehiä kun ei testata millään tavalla, että edes sopisivat kyseiseen ammattiin ja työhön. En väheksy millään tavalla sopimusmiehiä, enkä heidän työtään. Teen itsekkin heidän kanssaan työtä ja se luonnistuu ihan yhtä hyvin kuin meiltä muiltakin. Väitän jopa että jos laitetaan ammattimies ja sopimusmies vastakkain, niin osaamiset saattaa yllättää. Tiedän puolivakinaisia miehiä, jotka sopisivat vaikka ammattimieheksi ja taas tiedän ammattilaisia, jotka sopisivat paremmin puolivakinaisiksi. Oli miten oli mutta kyllä näin on.

Mitä siihen palomiehen vaatetukseen tulee, niin kyllä itse kallistun sille kannalle että vakimiehen pitäisi jollakin lailla erottua sopimusmiehestä, koska vakimies on kuitenkin se joka on virkavastuussa tehtävässä. Päivystävät mestaritkin voisivat heti keikkapaikalla bongata kyseisen kaverin.
Mitä taas tulee paloautoihin, niin miksi ihmeessä niiden pitäisi olla erilaisia eri asemilla??? Paloauto mikä paloauto, ihan sama kuka siellä puikoissa on.

Mutta tämmöistä tällä kertaa.

Jaa artikkeli

Lue lisää