Yleinen 26.8.2014

Voehan varallaolo!

Sataa sataa ropisee….jne! Keli muuttui etten sanoisi aika kosteaksi. No se on hyvä syy tehdä siistiä sisätyötä.
Ruuskasen Antin kultajuhlatkin siirrettiin eilen torilta liikuntahallin uumeniin. Väkeä oli juhlissa pilvin pimein, yritettiin mekin vaimon ja lasten kanssa työntyä sekaan, mutta pakko oli luovuttaa ei antaneet ovenpielet enää periksi. Käytiin liikuntahallin ulko-ovella ja siellä jono tuli jo tielle asti vastaan, no eikun yrittämään Suojalaan tien toiselle puolen, minne oli myös järjestetty yleisölle tilat ja mahdollisuus seurata juhlaa valkokankaalta videon välityksellä. Eipä mahduttu sinnekkään eteistä pitemmälle. Aikamme siinä ihmeteltyämme, päätimme luovuttaa ja mennä kotiin juomaan ne kultakahveet. Että se niistä juhlista, mutta hyvä kuitenkin että ihmisiä oli liikkeellä ja juhlistamassa Anttia, sen meidän keihäsmiehemme on ansainnut.
Antin lahja oli uusi laituri ja ”Antin rantarojekti”, eli ranta laitetaan viimmeisen päälle edustuskuntoon. Saadaan sitten jatkossa Antista parempia kuvia mitali kaulassa uudella hienolla laiturilla. 🙂

Niin tuo varallaolo on nyt kova puheenaihe täällä Pohjois-Savossa. Pelastuslaitos kun on saanut ukaasin AVI:lta laittaa ne kuntoon. Eli kaikki ollaan nyt silmätikkuna ja herrat syynää silmä kovana kenellä ylittyy sallitut tuntimäärät.
Huvittavinta tässä on se että aiemmin AVI antoi selvityksen varallaoloista ja se oli suositus, eli kuukaudessa sai tehdä 150h/kk ja vuodessa 1650h/v. Nyt on jonkun ihmeellisen syyn takia alettu noudattaa tuota tuntimäärää kuin lakipykälää, joka nyt nousi meidän pelastusjohtajan määräyksestä 1800h/v 9.9 saakka. Sen jälkeen tulee ilmeisesti jotain uutta tietoa taasen. Talolla on kuulemma ( viidakkorummun kertomaa) ollut kolme vuotta aikaa miettiä näitä asioita, mutta mitään ei ole tapahtunut ja nyt ollaan tässä pisteessä. Loppu vuonna putoaa aika moni pois päivystysringistä noilla tuntimäärillä. Kun sivuasemilla ei yksinkertaisesti ole niitä miehiä tekemään varallaoloa ja niille jotka sitä haluavat tehdä tulee pakosti tunteja. En ole kuullut yhtään poikkipuolista tai vastustusta nykyistä varallaoloa kohtaan. Sen puhutaan rasittavan liikaa, mutta kenenkäänhän ei ole puolikkaista sitä pakko tehdä jos ei halua. Meidät vakinaiset voidaan siihen määrätä tarvittaessa. Kyllähän se tietysti vaikuttaa perhe elämään ja menemisiin se on selvä. Et voi lähteä minne haluat ja pidä puhelimet aina mukana missä ikinä oletkin.
Täällä yritetään ilmeisesti ajaa alas koko varallaolojärjestelmä. Tuleehan siinä tietysti niitä säästöjä, mutta kun pitää olla kuitenkin se vaihtoehtoinen ratkaisu sen tilalle.
Mitähän mahtaa kunnatkin sanoa kun maksavat aina vaan lisää pelastuslaitoksille ja palvelut vaan heikkenee!

Kun saadaan tämä varallaolosysteemi ratkaistua, niin mitenkähän käy sitten sen vuorokausirytmin!

Mutta se jää nähtäväksi.

Ei muuta kuin syssyn jatkoa ja muistakaa ottaa sateenvarjo mukaan!

Jaa artikkeli

Lue lisää