Pelastustieto blogi 20.1.2016

Palomies vei poliisia uutisoinnissa koiran kohtalosta

Englanninsetteri Masterin kovasta kohtalosta kerrottiin Hesarin (17.1.) jutussa. Master oli emäntänsä kyydissä, kun se joutui autokolariin. Loukkaantunut koira löydettiin tavaratilasta, jonne sille oli pedattu oma paikka.

Kymenlaakson pelastuslaitoksen palomies Veli-Pekka Hämäläinen löysi Masterin ja koira vedettiin varovasti ulos loukostaan. Palomies Hämäläinen vei hätääntyneen koiran sivummalle ja alkoi silittää rauhoitellakseen koiraa. Kouvolan Sanomien kuvaaja nappasi kuvan loukkaantunutta koiraa silittävästä palomiehestä. Siitä tuli todellinen some-hitti.

Hämäläisellä on itselläänkin koiria, joten tunsi koiran hädän. Ilmeisesti koiraihmisiä eivät olleet paikalle tulleet poliisit. He olivat jo kaivaa taskustaan asetta. Lopetetaanko koira, poliisi kysyivät. Palomies kielsi jyrkästi sen ja sanoi, että eläinlääkäri hoitaa ja päättää.

Lehden lukija sen sai jälleen huomata. Siinä, kun ”paha” poliisi on heti valmis kaivamaan taskustaan pyssyn, kaikenlaista elämää pelastava palomies paijasi hätää kärsivää koiraa ja esti poliisien aikeet.

Koiran isäntäväki onkin tehnyt ison työn pelastaakseen perheen jäsenensä. Ensi tahdit sille antoi hyvä palomies. Tässä tapauksessa palomies Veli-Pekka Hämäläinen.

Esa Aalto

Päätoimittaja

Lue lisää