Pelastustoimi 7.8.2020

Hätäkeskustoiminnan ajankohtaispäivät on peruttu

Tämän kuun puolivälin jälkeen järjestettäväksi suunnitellut Hätäkeskustoiminnan ajankohtaispäivät on peruttu.

Tapahtuman järjestäjä Hätäkeskuslaitos tiedotti asiasta tänään. Tapahtuma peruttiin koronavirustilanteen vuoksi turvallisuus- ja terveyssyistä.

”Tilannetta on seurattu tarkoin keväästä asti ja erilaisia varotoimia on jo suunniteltu toteutettavaksi tilaisuuden turvallisen järjestämisen mahdollistamiseksi. Näistäkin huolimatta katsottiin, että tilaisuus on järkevintä uusien tietojen valossa peruuttaa kokonaan tarpeettomien riskien välttämiseksi ja esimerkin näyttämiseksi tilanteen vakavuudesta. Pidämme oman henkilöstömme ja yhteistyötahojemme turvallisuutta korkeassa arvossa”, kertoo Hätäkeskuslaitoksen johtaja Taito Vainio laitoksen tiedotteessa.

”Toivottavasti voimme tarjota tilaisuuden jakaa tietoa toimialamme toiminnasta toisella kertaa.”

Taito Vainio: ”Peruminen on varmempi ja parempi päätös”

”Koronatilanne on kääntynyt huonompaan suuntaan. Kun Palopäällystöliittokin teki päätöksen perua oma tapahtumansa, niin myös meille oli luonnollista tässä tilanteessa tehdä samoin. Perumispäätös on tällaisella hetkellä varmempi ja parempi ratkaisu, vaikka tämä ikävä päätös onkin”, Vainio kertoo puhelimitse.

”Pidetään turvallisuusalalla yhteisesti huoli, ettei virus pääse omalla toiminnallamme leviämään. Koronaviruskriisi väistyy kyllä aikanaan ja sitten on aika Hätäkeskuslaitoksen tapahtumille.”

Uutta ajankohtaa tilaisuudelle ei ole vielä päätetty.

Tänään myös Palopäällystöliitto ilmoitti peruvansa tässä kuussa myös järjestettävät Palopäällystöpäivät.

Teksti: Petri Vanhanen. Kuva: Hätäkeskuslaitos

Pe 7.8. klo 15.33: Uutiseen lisätty Taito Vainion puhelinhaastattelu.

Lue lisää