Pelastustoimi 7.8.2020

Palopäällystöpäivät on peruttu

Palopäällystöpäivät järjestetään tänä vuonna Hämeenlinnassa. Kolme vuotta sitten oltiin Turussa.

Palopäällystöpäivät järjestetään tänä vuonna Hämeenlinnassa. Kolme vuotta sitten oltiin Turussa.

Tämän kuun puoliväliin kaavaillut Palopäällystöpäivät on peruttu.

Tilaisuuden järjestäjä Suomen Palopäällystöliitto SPPL perustelee perumispäätöstä turvallisuus- ja terveyssyillä.

Liitto toteaa koronavirustartuntojen jälleen Suomessa kasvaneen ja että varautumisen toimijana myös SPPL:n tehtävänä on varmistaa, etteivät liiton tilaisuudet edesauta taudin leviämistä.

”Päätöksellä Palopäällystöliitto kunnioittaa ja vaalii pelastus- ja turvallisuusalan ammattilaisten, osallistujien, näytteilleasettajien, luennoitsijoiden ja oman henkilöstön turvallisuutta, terveyttä ja turvallisuuskriittistä roolia yhteiskunnassa. Palopäällystöliitto haluaa myös omalla toiminnallaan vahvistaa viranomaisten viestiä varotoimien tärkeydestä ja toimia esimerkkinä suositusten noudattamisesta”, liitto toteaa tapahtuman osallistujille lähetetyssä viestissään.

Liitto pyrkii nostamaan Palopäällystöpäiville suunniteltuja aiheita esille muilla keinoilla. Aikeissa on muun muassa webinaarimaisten verkkolähetysten järjestäminen.

”Toivottavasti tilanne ensi keväänä on pandemian osalta parempi ja pääsemme vihdoinkin kokoontumaan yhdessä myös Palopäällystöpäivien merkeissä”, viestissä todetaan.

SPPL:n toiminnanjohtaja: ”Peruminen oli helppo, mutta ikävä päätös”

”Peruminen oli meillä kova päätös. Vuoden päivät teimme työtä tapahtuman eteen, mutta nyt emme päässeet tarjoilemaan työn antia”, harmittelee SPPL:n toiminnanjohtaja Ari Keijonen.

”Keskeinen lähtökohta meillä on toimia pelastusalan arvojen mukaan. Kohderyhmämme ja toimijamme ovat yhteiskuntakriittisillä aloilla toimivia. Emme voi ottaa riskiä, että tapahtuman aikana tulisi sairastumisia. Tätä taustaa vasten päätöksen tekeminen oli helppoa – mutta tylsää ja ikävää  tämä toki on. Toivottavasti osallistujat kuitenkin ymmärtävät tilanteemme.”

Teksti: Petri Vanhanen. Kuva: Pelastustiedon arkistokuva

Pe 7.8. klo 13.29: Uutiseen lisätty SPPL:n toiminnanjohtaja Ari Keijosen kommentit ja aiheiden nostaminen webinaarimaisten lähetysten kautta.

Lue lisää